Cultură

Aurora Boreală, recreată în Piața Unirii

Aurora Boreală, recreată în Piața Unirii

Proiectul BEGA! – Borealis a uimit joi seara timișorenii aflați în Piața Unirii. Cei care au ratat spectacolul de pe cer îl mai pot vedea vineri și sâmbătă începând cu ora 20.

Dezvoltând până acum proiecte precum spectacolul LUMEN în 2018, The Lightning Project și Happy Wall în 2019, BEGA! 2020 recreează Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul orașului cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher.

O instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra orașului în perioada 1-3 octombrie 2020 și va acoperi o parte a zonei centrale începând cu ora 20:00.

Desfășurat pe o suprafață extinsă, în Piața Unirii din Timișoara, publicul poate lua parte fără a fi limitat la o zonă specifică de participare.

În toate lucrările sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher, utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului BEGA!

BEGA! este un program principal al stației „Light Over Borders” (Lumină peste granițe) creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a implica locuitorii orașului în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*