Administrație

Dominic Fritz anunță că va demara un audit în Primăria Timișoara

Dominic Fritz anunță că va demara un audit în Primăria Timișoara

Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a anunțat că va demara un audit în administraţia locală, pentru că actuala organigramă nu corespunde nevoilor noii echipe.

“În primele trei luni ne vom concentra pe tot ceea ce înseamnă audit al finanţelor, al resurselor umane, vom analiza structura primăriei. Vom constitui unitatea de implementare pentru atragerea de fonduri europene din primele luni. (…). Cu siguranţă, acest audit va avea consecinţe foarte concrete. E foarte clar că organigrama actuală a primăriei şi a societăţilor comerciale din subordine nu corespunde nevoilor noastre. Va fi un proces de schimbare, nu doar de personal, ci şi a mentalităţii, a culturii organizaţionale, care va dura mult timp”, a declarat Dominic Fritz, în prima conferință de presă în această calitate.

El a adăugat că programul de guvernare locală al echipei sale este foarte complex şi va trebui suprapus pe realitatea existentă deja în primărie, deoarece nu ştie ‘câte facturi sunt neplătite, câte şantiere sunt începute, dar nu sunt gândite şi proiectate până la sfârşit’.

Fritz a punctat că pentru pasajul Solventul, a cărui realizare ar costa peste 96 de milioane de euro, nu există banii în buget, pentru că nu s-a reuşit atragerea de fonduri europene pentru acest program.

Dominic Fritz a mai menţionat că încă nu a început negocierile cu noul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, şi că o va face în zilele următoare.

Sursa: Radio Timișoara

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*