Eveniment

Sute de angajați ai M.A.I veghează asupra procesului electoral. Au întocmit 7 dosare penale

Sute de angajați ai M.A.I veghează asupra procesului electoral. Au întocmit 7 dosare penale

Pe raza județului Timiș, procesul electoral s-a desfășurat în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne sunt desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi pentru facilitarea procesului electoral în 601 secții de votare, constituite pe raza județului Timiș, în 442 de locații.

În cursul acestei zile, paza și protecția secțiilor de votare din județ este asigurată de 265 de polițiști, 155 de jandarmi și 164 de polițiști de frontieră, precum și 23 lucrători de alte structuri ale M.A.I.

Până la această oră, cu privire la exercitarea dreptului de vot, au fost întocmite 7 dosare penale, astfel:

Polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați prin SNUAU 112 de către președintele unei secții de votare din localitatea Comloșu Mare cu privire la faptul că lipsește o ștampilă de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

Într-o secție de votare din localitatea Deta a fost sesizat prin SNUAU 112 faptul că un bărbat a primit două buletine de vot pentru funcția de primar, dintre care unul avea deja aplicată ștampila pe un anumit partid politic. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot.

În localitatea Variaș, polițiștii orașului Sânnicolau Mare au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a votat de două ori, respectiv inițial în localitatea Timișoara și apoi în localitatea Variaș. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă la vot și fals în declarații.

La o secție de pe raza comunei Giroc, a fost sesizat faptul că președinta secției de votare a intrat în cabina de vot pentru a ajuta o persoană să voteze. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violarea secretului votului.

În localitatea Lovrin, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a încercat să părăsească secția de votare cu ștampila asupra sa. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Pe raza municipiului Timișoara, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a încercat să introducă în urnele de votare aferente secției, mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot.

La secția de votare de pe raza localității Macedonia, o persoană care nu se regăsește pe listele de alegători, a fost validată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

De asemenea, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5600 de lei.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în continuare activităţi în sistem integrat până la încheierea procesului electoral.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*