Social

Târg caritabil pentru doi frați gemeni care suferă de o boală genetică necruțătoare. Cum îi poți ajuta

Târg caritabil pentru doi frați gemeni care suferă de o boală genetică necruțătoare. Cum îi poți ajuta

Gemenii Mihail şi Galina Ciutac tocmai au împlinit un an de viață însă familia lor este greu încercată. Cei doi micuți suferă de o boală genetică necruțătoare: Amiotrofie Spinală Tip I (SMA-1), o boală care le afectează neuronii motori. Netratată, boala avansează şi duce la pierderea capacităților motrice, a abilității de a înghiți, de a susține capul sau de a sta în şezut, iar problemele de respirație duc de multe ori la pneumonii. Copiii diagnosticați cu această boală nu supraviețuiesc adesea primilor doi ani de viață fără tratament.

Şansa gemenilor este tratamentul ZOLGESMA, un vaccin care costă 2,1 milioane de dolari. Produs în SUA, el stopează înaintarea bolii iar prin terapii copiii au şansa la o viață normală. În prezent cei doi frați au strâns 12% din suma necesară.

Pentru a-i ajuta în efortul de strânge suma incredibilă de 4,2 milioane de dolari “Asociația Împreună pentru Bubu” alături de voluntari dedicați cauzei organizează în Timișoara un târg caritabil în 4 octombrie, între orele 10:00-18:00 în spatele Casei Tineretului, în locația “În Spatele Casei”, strada Arieş numărul 19.

În cadrul târgului vor fi expuse şi comercializate donații: haine de copii şi adulti, jucării, cărți, pantofi, obiecte de decor, vor fi organizate 5 tombole cu premii atractive pentru părinți şi copii deopotrivă.

Târgul va avea şi momente de divertisment pentru copii: clovni, picturi pe față, picturi pe figuri de gips, iar personajul îndrăgit de copii, Minnie, va fi şi el prezent pentru poze.

Toți banii adunați în urma târgului vor fi donați în speranța de a îi aduce mai aproape pe gemeni de şansa lor la viață.

https://www.facebook.com/events/667162657272404 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*