ELECTORAL

Buziaș are prezent și viitor! (P)

Buziaș are prezent și viitor! (P)

Orașul Buziaș este campion la atragerea de fonduri europene. Administrația locală a reușit să deruleze proiecte importante pentru comunitate.

În plus, s-au făcut investiții în educație și învățământ: Înființarea Grădiniței PP, după o pauză de 10 ani, reabilitarea și dotarea ei; Reabilitarea, Modernizarea și Dotarea Clădirii Liceului (~800.000€), pentru prima dată integral din 1976; Reabilitarea Colonadei- cu bani europeni- 1 milion €, pe care primăria trebuia să-i plătească din buget local; Reabilitarea și Modernizarea Pieței Agroalimentare; Reabilitarea Infrastructurii Sălii de Sport și a Terenului de Fotbal; prin CNI- în 2021 locuitorii o să aibă o bază sportivă modernă, cu 500 locuri, 6 vestiare și iluminat nocturn; Iluminat stradal cu becuri led; Reabilitarea Căminului Cultural Bacova; Reabilitare și Modernizare Parc Bacova; Teren de sport în curtea școlii Bacova; Reabilitare drumuri, podețe Bacova; Vestiare teren sport Bacova; Reabilitarea Căminului Cultural Silagiu și toalete de interior în școala generală; Înființarea rețelei de Apă-Canal Silagiu; Reabilitarea clădirii Dispensarului din Silagiu.

Pe lângă cele enumerate, sunt contracte de finanțare semnate din Fonduri Europene: 4,8 mil€ Reabilitarea Infrastructurii Parcului (asfaltarea strazilor adiacente- Avram Iancu, Bisericii, str. Spitalului, 6 Martie, str.Florilor; refacerea aleilor din parc cu piatră de granit; pistă de bicicletă în jurul parcului; iluminat de interior; mobilier urban; fantani arteziene; 7 podețe peste Surgani; locuri de joacă în zona Liget; teren de tenis de câmp); 4 mil.€- Reabilitare si Modernizare Școala Generală cu clasele 5-8 de pe Republicii și 14 străzi cu trotuare, rigole, podețe și asfaltări (Străzile: Republicii, Andrei Mureșan, Semenicului, Timișului, Ion Vidu, Eroilor, Crucii, Șoimilor, Mihai Eminescu, Unirii, Griviței, Gârlei, 9 Mai și Gării); 430.000€ – reabilitarea clădirii primariei;

Din fonduri europene pe Infrastructură Mare POIM2- canalizare Bacova, reabilitare rețea apă-canal (părți) Buzias și aducțiunea de apă Hitiaș- Buziaș – contract în execuție. La CNI, este depus  și aprobat, în lista sinteză a investițiilor-Studiul de Fezabilitate pentru asfaltări, trotuare, podețe și rigole-Bacova, proiect de peste 4 mil €! Sunt pregătite studiile pentru extindere gaz: Bacova-Silagiu.

Anul 2023, reprezintă finalizarea proiectelor europene, deja finanțate, iar cele care vor urma, ca și proiecte, printre care se află și Aquaparcul, cu termen de finalizare în 2027!Sunt proiecte cu termene precise și surse ale căror contracte de finanțare sunt semnate – pe hârtii oficiale- nu pe foi de pliante. Votați: Experiența în Continuitate! Buziașul are viitor!”,  a transmis edilul Sorin Munteanu, candidatul PNL la Primăria orașului Buziaș.

Comandat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL filiala Timiș

Realizat de MUȘAT OANA PFA

CMF 21200012

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*