ELECTORAL

Ilie Todașcă îşi pregăteşte obiectivele pentru un nou mandat la Primăria Săcălaz/VIDEO (P)

Ilie Todașcă îşi pregăteşte obiectivele pentru un nou mandat la Primăria Săcălaz/VIDEO (P)

Ilie Todașcă, candidatul PSD la Primăria Săcălaz și-a stabilit pentru următorul mandat de primar o listă clară de obiective pentru comuna sa: extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaz, o nouă grădiniță, creșe, un bloc ANL și un complex sportiv didactic.

Astfel, pentru multe dintre planurile sale sunt deja depuse solicitări de finanțare la Compania Națională de Investiții, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală sau la Agenția Națională de Locuințe.

 În acest mandat pot să mă laud că am adus aceste cinci milioane și jumătate din fonduri europene și cele două milioane și jumătate de euro din fonduri guvernamentale, adică cam opt milioane. Și mai sunt și proiecte de o sută de mii de euro, respectiv de două sute de mii de euro în derulare, deci, în total, am atras cam zece milioane de euro din finanțări nerambursabile.

Am depus deja la CNI (Compania Națională de Investiții) două solicitări. Una pentru apă și canal și una pentru modernizarea drumurilor. Pot să-i anunț pe alegătorii mei că nu sunt sigur că voi primi suma întreagă necesară pentru aceste două proiecte mari și dorite în principal de cei 2500 spre 3000 de cetățeni care locuiesc în cele patru mari cartiere. Sigur că sunt PUZ-uri și de mai mică anvergură. Dar Săcălazul are patru mari cartiere în dezvoltare: avem cartierul Europa, la intrare în localitate, cartierul Armată, cartierul Săcălaz Vest și cartierul Sorocul din Beregsăul Mare. Deci prioritatea în gândirea și în inima mea sunt aceste cartiere mari, pentru care voi face tot posibilul măcar pentru aceste cartiere să aduc un pic de confort cetățenilor noștri.

Altă prioritate a noastră, care tot din dorințele oamenilor a reieșit, este reluarea transportului public. Noi avem o societate de transport metropolitan. Deci toate comunele periurbane suntem în această societate. Dar nu avem contract direct cu STPT. Societatea metropolitană închiriază de la STPT autobuzele. Oamenii își doresc un trasport public modern, și le dau dreptate. Nu e o bucurie că mulți oameni se plâng că trebuie să meargă neapărat cu mașina să ducă copilul la școală și să-l aducă. În principal, eu doresc să găsesc o soluție chiar de transport școlar pentru acești copii ai noștri. Fiindcă pe noi ne obligă legea ca, dacă avem, la nivel de comună, copii din localitățile limitrofe ce fac școala la Săcălaz, să îi aducem pe gratis și cu mijloacele noastre de transport. Așa ar trebui să fie și la Timișoara.

Spunea cineva că pe linia de cultură, culte și sport nu am făcut nimic. Am făcut! Avem o sală de sport modernă cu 150 de locuri în tribună. Este în licitație la CNI, fiindcă Săcălazul este singura comună ce nu are sală de sport. Proiectul se și potrivește bine pe terenul pe care-l mai are disponibil școala. La nivel educațional se derulează fondurile prin ADR, prin planul operațional. Sunt mai mult decât sigur că aș putea să gândesc și chiar visa la o școală modernă la Săcălaz din fonduri europene”, a transmis edilul Ilie Todașcă, candidatul PSD Timiș la Primăria Săcălaz.

 

Comandat de Partidul Democrat Social- Organizația Județeană Timiș

Executat de MUSAT OANA PFA
Cod mandatar financiar: 21200019

VIDEO aici:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*