Politic

Se limpezesc apele electorale la Șag

Se limpezesc apele electorale la Șag

Cei patru candidați pentru Primăria Șag au fost invitați miercuri seară la o dezbatere politică în platoul televiziunii locale Nova TV.

Actualul primar Flavius Roșu, candidatul Alianței pentru Șag, cel care a susținut nevoia unei dezbateri nu a avut nicio emoție în cadrul emisiunii, bazându-se pe experiența acumulată și pe realizările administrației ce o conduce.

Deși majoritatea primarilor în funcție evită aceste dezbateri, neasumându-și niciun risc electoral, Flavius Roșu a făcut-o. “ O fac din respect pentru cetățenii comunei și față de contracandidați. Unii contracandidați”,  a declarat acesta în preambulul dezbaterii.

Candidatul Florin Luca, fostul membru al partidului lui Dan Diaconescu, trecut mai apoi la ALDE și acum devenit  PNL-list, a reușit să înscrie goluri în propria poartă, recunoscând că a trecut în alt partid în timpul mandatului, ceea ce contravine legii. Apoi, la final a fost deconspirat de candidatul USR, Cătălin Popa, care a arătat moderatoarei ca viceprimarul citește frazele tipărite cu caractere de o șchioapă, de pe o hârtia cu care venise. Momentul a făcut hazul dezbaterii, Luca pierzându-se în explicații și negând că i-ar fi fost scrise de Alexandru Hubert, consilierul despre care comunitatea săgeană știe că se află în spatele acestuia.

 

 

 

 

 

Discuțiile candidaților au fost civilizate și presărate doar cu atacurile viceprimarului la primar, aceasta fiind cheia de boltă a strategiei acestuia, lipsită altfel de soluții sau strategii de viitor pentru Șag.

Flavius Roșu își consolidează poziția de lider în sondaje, necunoscuta rămânând doar majoritatea din Consiliu. Una peste alta, o dezbatere care oglindește realitatea politico-administrativă a unei localități care începe să recupereze.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*