ELECTORAL

Problemele din învățământ, prioritare pentru Marius Craina, candidatul Pro România la Primăria Timișoara (P)

Problemele din învățământ, prioritare pentru Marius Craina, candidatul Pro România la Primăria Timișoara (P)

Un subiect care privește învățământul a fost adus în discuție astăzi de candidatul Pro România la funcția de primar municipiului Timișoara, Marius Craina. Acesta a organizat o conferință de presă în fața Colegiului Tehnic Emanoil Ungureanu, unde a dezbătut mai multe aspecte.

Printre probleme se regăsesc: lipsa locurilor din creșe și grădinițe, bursele pentru elevi, pentru care trebuie găsite surse de finanțare pentru a fi achitate cât mai prompt, dar și a autorizațiilor ISU pentru școlile din oraș.

Marius Craina susține că este necesară demararea unui proces de renovare, reabilitare și modernizare a acestor clădiri în care învață elevii și a căror siguranță este pusă în pericol. Astfel că acesta propune ca soluție utilizarea fondurilor europene. “Foarte multe clădiri din Timișoara arată așa cum arată și Colegiul Emanuil Ungureanu și din păcate, nu sunt demarate proiecte pentru renovarea acestor clădiri. Sigur că fondurile pe care trebuie să le aloce primăria pentru renovarea acestor clădiri sunt deosebit de mari. De aceea, este obligatorie atragerea de fonduri europene. Trebuie să facem un plan pentru fiecare din aceste clădiri, astfel încât să știm exact la ce sume să ne așteptăm și să putem depune proiecte pe fonduri europene. În cadrul Primăriei Timișoara, în ultimii ani, atragerea de fonduri europene e extrem de deficitară, extrem de lentă, aproape invizibila în ceea ce privește realitatea de zi cu zi și aportul adus în modernizarea municipiului Timișoara. De aceea, din punctul nostru de vedere, este obligatoriu să se creeze un departament format din specialiști, din persoane cu experiență, care au mai lucrat la atragerea de fonduri europene și au obținut rezultate”, a transmis Marius Craina, candidatul Pro România la Primăria Timișoara.

 

Comandat de Partidul Pro România – Organizația Timiș.

Executat de MUSAT OANA PFA

CMF: 21200010.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*