Politic

Marcel Ciolacu la Timişoara: Avem informații că țările europene nu permit pe teritoriul lor secții de vot pentru ca românii să voteze

Marcel Ciolacu la Timişoara: Avem informații că țările europene nu permit pe teritoriul lor secții de vot pentru ca românii să voteze

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Timişoara că are informaţii potrivit cărora românii care muncesc peste hotare nu îşi vor putea exercita votul la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie.

“Avem informații, dacă nu oficiale, neoficiale, dar clare că toate capitalele și țările europene nu permit pe teritoriul țării lor secții de vot necesare pentru ca românii din Diaspora să voteze. Este îngrijorător deoarece se încalcă principiul fundamental de a alege si de a fi ales. Revoluţia din 1989 a pornit de la Timișoara și primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege şi de a fi ales în mod democratic. E necesară o discuție cu ministrul de Externe pentru ca românii să nu aibă o nouă umilință așa cum au avut-o când au stat ore întregi în vămi, pentru a intra în țară.  Nu am luat în calcul că țările europene vor interzice organizarea de secţii”, a spus Marcel Ciolacu.

În aceste condiţii, Ciolacu a anunțat că PSD ar putea să nu susţină organizarea alegerilor parlamentare în 6 decembrie 2020.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*