Eveniment

Traficanţi de droguri de mare risc, săltaţi de mascaţi

Traficanţi de droguri de mare risc, săltaţi de mascaţi

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au desfăşurat, miercuri, 13 percheziţii domiciliare, în județele Timiș (12) și Gorj (1).

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 15 persoane, cu vârste între 20 și 52 de ani, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, în vederea procurării și comercializării de droguri de mare risc, în scopul obținerii de bani.

În fapt, începând cu anul 2018, liderul grupării ar fi creat și ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare și comercializare de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactive.

Aprovizionarea cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină s-ar fi făcut prin intermediul plasării unor comenzi în mediul on-line, pe site-uri de profil din Olanda și China.

Pe parcursul cercetărilor s-a constat faptul că unul din membrii grupării şi-ar fi extins paleta de distribuţie a drogurilor, iar în acest sens ar fi început să distribuie droguri în judeţul Timiş şi Caraş-Severin.

Pe parcursul cercetărilor și în urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 22.100 de euro, aproximativ 800 de grame substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, 2 grame de amfetamină, 4 grame de cocaină și aproximativ 20 de grame de cannabis.

Au fost puse în executare 15 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Caraș – Severin și Gorj, precum și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Glad Voievod”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*