ELECTORAL

Primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor: “Am accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele finanţate pentru dezvoltare locală”/Video (P)

Primarul comunei Gottlob, Gheorghe Nastor: “Am accesat fonduri nerambursabile pentru proiectele finanţate pentru dezvoltare locală”/Video (P)

Investiţii de amploare au fost făcute în ultima vreme la Gottlob, unde autoritățile au accesat fonduri nerambursabile pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală. Astfel, prin programul PNDL, au fost finalizate lucrările la grădiniță, străzi și modernizări interioare școală, reparații capitale drum Gottlob-Vizejdea și în prezent se lucrează la dispensarul comunal.

Potrivit bilanțului făcut de primarul Gheorghe Nastor, prin FEADR Măsura 125 an 2012: Construirea infrastructurii agricole în Gottlob – 1.000.000 euro.

FEADR – Măsura 3.2.2 , aprox. 2.500.000 euro (11.446.300 lei) anul 2016: Drum comunal DC11 GOTTLOB-TOMNATIC – 9.247.128.37 lei, Creșă cu 2 grupe – 1.690.244,78 lei, Dotare Târg pepeni – 83.837,64 lei.

FEDR – PROGRAM HURO 1101 anul 2013:

Reabilitarea Cinematografului sătesc -133.000 euro, GAL BANAT VEST JIMBOLIA, Dotare casa de Cultura Gottlob 85.000  euro – an 2015, Dotare Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență cu tractor, braț încărcare cu cupă și furcă, remorcă 75.000 euro –an 2016.

FINANȚARE NAȚIONALĂ OG 28/2013: Modernizare străzi Vizejdia – 540,000 euro – an 2016, Mansardare reabilitare și dotare Grădiniță Gottlob – 300.000 euro- an 2018.

Lucrările de modernizare la drumul Gottlob-Vizejdia, o valoare în jur de 95 miliarde lei vechi, termen de finalizare 20 octombrie 2020. Avem modernizarea Căminului Cultural de la Vizejdia unde am întâmpinat niște greutăți, având în vedere faptul că CNI se ocupă de realizarea acestei modernizări. A fost o neînțelegere între expertul autorizat și proiectant, dar sper ca într-o lună să obținem avizele necesare. (…) Am avut în curs de execuție modernizarea Grădiniței cu Program Prelungit de la Gottlob, cu program normal deocamdată. Vrem să o dotăm și să o transformăm în grădiniță cu program prelungit. La fel fostul Centru de Permanență, respectiv Dispensarul Medical e pe ultima sută de metri, e o bijuterie, reabilitat pe vechiul sistem al clădirii. Cred că îl terminăm în jur de 20 octombrie, centru care își va reporni activitatea cu medicină generală, stomatologie, ginecologie, pediatrie. Se încheie încă un capitol, pentru că întotdeauna am avut, eu și colegii mei din Consiliul Local trei piloni principali: învățământ, saănătate și zestre edilitară a comunei. Legat de această zestre edilitară vreau să vă zic că lucrăm la ora actuală la pistele de biciclete și trotuare pe segmentul Gottlob-Vizejdia. Lucrăm la amenajarea unui parc în centrul comunei. Îl facem cu bani de la bugetul local. Apoi urmează lucrări de mare anvergură. Depunem în luna asta, septembrie, și e vorba de accesarea fondurilor, încălzirea locuințelor cu apă geotermală. E o premieră pentru comuna Gottlob. Am obținut toate avizele necesare, suntem în curs de a obține licența de explorare și exploatare a apelor geotermale. Ne interesează în primul rând încălzirea locuințelor, a instituțiilor, iar într-o etapă nouă un Centru de Recuperare, un centru de agrement presupunând bazine de înot, etc. Tot ca o perspectivă, introducerea gazului metan. Sper să nu treneze, că acum doi ani am bătut pasul pe loc. (…) Prin CNI avem un Cămin Cultural în centrul comunei. Aici subliniez faptul că localitatea noastră nu beneficiază de un Cămin Cultural. Cert este că e aprobat și valoarea lui e la 7 milioane lei. Acestea ar fi prioritățile. Sigur, avem 4,6 km de străzi trecute de Ministerul Dezvoltării pentru a le asfalta. Sunt ultimele străzi din comună și 24 km de trotuare. Cu acest proiect încheiem o fază mult așteptată de locuitori și de mine. Pentru că am fost printre primele comune care am demarat asfaltarea străzilor în 2007”, a spus primarul Gheorghe Nastor, candidatul PNL Timiș pentru Primăria Gottlob.

În plus, primarul Gheorghe Nastor spune că are în derulare următoarele proiecte: Înființare stație antigrindină, Modernizare drumuri de exploatare agricolă, Introducerea rețelei de gaz, Implementare program Casa Verde, Dotarea instituțiilor publice cu panori solare, Amenajare teren de sport multifuncțional în localitatea Vizejdia.

VIDEO aici:

Comandat de PNL Timiș

Realizat de MUȘAT OANA PFA

Cod Mandatar Financiar 21200012

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*