Sănătate

Coronavirus la o şcoală din Timişoara. Avem 7 focare de COVID-19 în Timiș

Coronavirus la o şcoală din Timişoara. Avem 7 focare de COVID-19 în Timiș

O învățătoare de la Liceul William Shakespeare a fost testată pozitiv, iar o alta este suspectă. În plus, încă trei dascăli, care au avut contact direct cu aceste învățătoare, sunt în izolare. Copiilor din cinci clase li s-a spus să stea acasă vreme de 14 zile.
Inspectorul școlar general de Timiș, Marin Popescu, transmite că cele două învățătoare, cea testată pozitiv și cea suspectă de Covid-19, nu au intrat în contact cu elevii.
Elevii din clasele I-IV de la Shakespeare nu învață în aceleași spații cu cei din gimnaziu.

În județul Timiș au fost depistate 32 de persoane infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că au fost procesate 1.545 de teste în ultima zi.
Rata de infectare la mia de locuitori în județul Timiș este 0,44, mai precizează DSP.
Cele 32 persoane sunt din: Timișoara – 12, Lugoj -3, Lenauheim – 3, Ghiroda – 2, Ohaba – Forgaci (Boldur) -2, Begheiu Mic (Făget) – 1, Jdioara (Criciova) – 1, Sânnicolau Mare – 1, Denta – 1, Voiteg – 1, Iohanesfeld (Otelec)-1, Moșnița Nouă – 1, Dumbrăvița – 1, Gătaia – 1, Tapia (Lugoj)-1. .
Marţi dimineață erau internați 115 pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 18 la Terapie Intesivă.

Tot în ultima zi, două persoane care au fost infectate cu SARS-CoV-2 și-au pierdut viața, numărul deceselor asociate coronavirusului ajungând la 149.
În cursul zilei de ieri au fost introduse în carantină 32 persoane, iar alte 3 persoane au intrat în izolare.
Direcția de Sănătate Publică are în supraveghere 7 focare active de coronavirus. În ultima zi a fost închis focarul de la cofetăria Codrina.
Cele mai multe cazuri rămân la centrul de recuperare neuropsihiatrică din Lugoj (71 de cazuri), centrul pentru vârstnici din Timișoara (33 de cazuri), firma Valeo (11 cazuri), firma Gelco (11 cazuri), farmacia Tonica (10 cazuri), fabrica de încălțăminte Buziaș (6 cazuri), Școala Gimnazială nr. 19 Avram Iancu (3 cazuri).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*