Eveniment

Razie de weekend a Poliţiei Rutiere. 38 de şoferi au devenit pietoni

Razie de weekend a Poliţiei Rutiere. 38 de şoferi au devenit pietoni
Adora Beauty

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 200 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 38 de  permise de conducere.

În perioada 11-13 septembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 14 infracțiuni și au aplicat 276 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 41 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 38 de  permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În 12 septembrie, în jurul orei 16:00, polițiștii orașului Jimbolia au oprit pentru control, pe Aleea Cito din Jimbolia un autoturism, condus de un bărbat, de 48 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoturismul este neînmatriculat și numerele de înmatriculare sunt false. Cel în cauză a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele  conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*