ELECTORAL

Infrastructura de apă-canal și drumuri în Voiteg, printre cele mai importante investiții ale primarului Tudor Marinescu (P)

Infrastructura de apă-canal și drumuri în Voiteg, printre cele mai importante investiții ale primarului Tudor Marinescu (P)
Adora Beauty

Primarul comunei Voiteg, Tudor Nicolae Marinescu, candidează pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie 2020. Acesta a făcut un bilanț al ultimilor patru ani, în care a amintit câteva dintre realizările sale din cadrul administrației.

Comuna Voiteg se mândreşte cu toate străzile asfaltate, dar şi cu alte utilităţi, precum reţelele de apă şi canalizare, care se află în curs de finalizare. Administraţia locală a demarat şi alte proiecte de investiţii, prin care să îmbunătăţească vizibil condiţiile de trai ale cetăţenilor. Sistemul de canalizare reprezintă, alături de asfaltarea drumurilor, cele mai importante investiții pentru modernizarea satului românesc și ar trebui să se situeze în capul listei de priorități ale edililor.

Un aspect important este faptul că Voiteg se află printre puținele localități din Timiș care au canalizare în toată localitatea, fiind situată la 36 de km de Timișoara. Astfel, în cei 4 ani care au trecut, edilul Tudor Marinescu susține că a finalizat canalizarea și modernizarea rețelei de apă în Voiteg; a asfaltat toate străzile din Voiteg și în proporție de 50% în satul Folea.

Legat de îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, primarul comunei Voteg susține că este necesară asigurarea unei educaţii de calitate pentru elevi prin modernizarea cu echipamente şi dotări moderne şi performante. În plus, au fost elaborate și aprobate spre finanțare trei proiecte majore pe fonduri europene: Sală de sport la școală, Modernizare și reabilitare Cămin Cultural Voiteg,  Construcție Capelă (în derulare).

VIDEO aici:

Au fost elaborate și aprobate spre finanțare patru proiecte județene cu finanțare nerambursabilă pe cultură pentru ,,Balul Portului Popular” și ,,Zilele satului” , s-au construit parcări în centrul localității.

Primarul comunei Voiteg, Tudor Marinescu, mai spune că a realizat două foraje de apă la Voiteg, un foraj la Ferma Nr.3 și  unul în curs de realizare la Folea; a făcut reparații acoperiș la Grădinița Folea și introducerea grupurilor sanitare în interior; s-a renovat exteriorul Școlii Gimnaziale Voiteg și Grădinița PN Voiteg.

A fost amenajat un parc și loc de joacă în Folea și ridicarea unui monument închinat eroilor neamului; s-a reabilitat terenul sintetic din Voiteg; susținerea materială a  Bisericilor din Voiteg și Folea.

Au fost plantați arbori ornamentali pe toate străzile din Voiteg.

Pentru că educația copiilor este prioritară, a fost achiziționat un autobuz de 50 de locuri și a fost asigurată gratuitatea transportului școlar pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal din Voiteg si Folea.

Totodată a fost modernizat iluminatul public prin lămpi cu led.

Susținerea materială a Ansamblului Voitegeana (50 de copii) cu trei rânduri de costume populare.

Pavazarea și renovarea curții Căminului Cultural.

OBIECTIVE ÎN CURS DE REALIZARE:

Finalizarea implementării celor trei proiecte din fonduri europene: construire Sală de sport școală, modernizare Cămin cultural Voiteg și construire de  Capelă mortuară;

Introducerea rețelei de apă și canalizare în  satul Folea;

Modernizarea  Căminului Cultural  în satul Folea;

Extinderea rețelei de gaz în satul Folea;

Punerea la dispoziție  a unui spațiu și asigurarea asistenței medicale pentru cetățenii din Folea;

Realizare proiectului ,,Drum ocolitor” pentru comuna Voiteg, astfel încât pe strada gării să nu mai treacă masini de mare tonaj;

Finalizarea demersurilor pentru asfaltarea drumului judetean 582 D-FOLEA-SIPET (în curs de derulare);

Informatizarea administrației publice locale prin sisteme moderne de plăți online, depuneri de solicitări online, obținere de adeverințe și avize online;

Asigurarea unui nivel ridicat de transparență decizională prin organizarea dezbaterilor publice cu cetățenii din Voiteg și Folea;

Oferirea de beneficii fiscale investitorilor din Voiteg și Folea;

Înființarea unui serviciu de întreținere a spațiilor verzi în cadrul primăriei și de asigurare a unui nivel ridicat de curățenie în Voiteg și Folea.

VIDEO aici:

Comandat de PSD Timiș

Executat de MUȘAT OANA PFA

CMF 21200019

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*