Sănătate

Studiu: La copii nu există diferenţe clare între simptomele date de gripă şi cele date de COVID-19

Studiu: La copii nu există diferenţe clare între simptomele date de gripă şi cele date de COVID-19

Potrivit unui studiu de ultimă oră, la copii nu există diferenţe clare între simptomele date de gripă şi cele date de COVID, iar specialiștii susțin că anvergura simptomelor depinde de virus şi de organismul în care apare infecţia.

Totuşi, experţii care au făcut studiul spun că mai mulţi copii cu COVID-19 decât cei cu gripă sezonieră au avut febră, tuse, diaree, vărsături, dureri de cap sau dureri în piept la momentul diagnosticului, însă procentul este nesemnificativ.

Potrivit medicului infecţionist Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, nu este însă obligatoriu un semn care să indice prezenţa infecţiei cu COVID-19.

„Nu neapărat, pentru că şi copiii care au făcut gripă în sezonul trecut şi a fost o epidemie adevărată, care a lovit foarte mulţi copii, aveau simptome variabile, de la o uşoară astenie sau subfebrilitate sau o tuse rebelă până la simptome severe, cu febră înaltă, cu tuse, cu stare influenţată. Depinde atât de virus şi de organismul pe care apare infecţia anvergura simptomelor care apar şi pe care le dezvoltă persoana infectată”, spune medicul.

Un alt lucru interesant pe care l-au observat experţii americani a fost că vârsta medie a celor cu COVID-19 a fost de 9 ani, faţă de 4 ani, a celor cu gripă. Este necesar însă ca aceste date să fie validate şi de alte studii.

Dr. Andreea Moldovan afirmă că cei mici vor fi supuși unei loterii ai gripei și coronavirusului.

„Va fi o loterie să ştim dacă este una sau cealaltă sau dacă nu cumva vor fi amândouă. Copilul trebuie izolat, nu mai trebuie dus la şcoală sau la grădiniţă, pentru că este un risc mult prea mare pe care nu merită niciun părinte să şi-l asume, în al doilea rând este de anunţat medicul de familie, care va decide care este conduita în acel moment”, explică dr. Andreea Moldovan.

Sursa: antena3.ro


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*