Social

Salvatori de două ori. Pompierii au donat sânge

Salvatori de două ori. Pompierii au donat sânge

În semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Institutul Național de Hematologie Trasfuzională, a organizat campania de donare de sânge „SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ”.

Campania s-a desfășurat în perioada 7-11 septembrie, în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. Astfel, sute de pompieri din întreaga țară s-au mobilizat pentru a dona sânge pentru viață.

La această campanie s-au alăturat și peste 50 de pompieri salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș. Aceștia au fost programați în perioada 07-10 septembrie 2020 la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, unde au donat sânge pentru persoanele bolnave care au imperios nevoie de acesta.

Se spune că cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde și că 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii, cu toate că doar 2% din populaţie donează sânge. Conștientizând această nevoie stringentă a persoanelor bolnave, pompierii timișeni au ales anul acesta să sărbătorească diferit ziua armei.

„Fiind recunoscuți ca și salvatori și eroi la incendii, accidente, calamități naturale și alte zeci de situații, pompierii au ales să fie salvatori de vieți și prin donarea de sânge. Și chiar dacă anul acesta nu putem sărbători alături de cetățeni ziua noastră, suntem alături de aceștia într-un alt mod – donând și dăruind viață!”, au transmis reprezenanţii ISU Timiş.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*