Eveniment

ARAD: Campanie de informare a cetățenilor privind stoparea fenomenului de cerșetorie

ARAD: Campanie de informare a cetățenilor privind stoparea fenomenului de cerșetorie

Inspectoratul de Poliție Județean Arad a inițiat o campanie de prevenire și informare a cetățenilor, care are ca scop stoparea fenomenului antisocial de cerșetorie, pe raza municipiului Arad.

Astfel, a fost constatată o creștere a numărului de persoane care apelează la mila publicului, în scopul obținerii de foloase materiale și de cele mai multe ori persoanele care practică cerșetoria se află sub influența băuturilor alcoolice,  încalcă normele de conviețuire socială,  afectând siguranța cetățenilor și  imaginea orașului.

Potrivit IPJ Arad, această campanie își dorește sensibilizarea cetățenilor cu privire la unele norme din domeniul ordinii și liniștii publice, respectiv aspectele Legii 61/91 privind apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă.

Obiectivele campaniei sunt asigurarea unui climat de ordine și liniște publică necesar desfășurării normale a activității economice și social-culturale,  promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană a orașului.

Activitățile polițiștilor au  ca grup țintă și segmentul de  populație care, prin obiceiul de a oferi bani persoanelor care practică cerșetoria, încurajează  fenomenul.

Astfel, astăzi, 10 septembrie 2020, polițiștii din cadrul I.P.J. Arad, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul  Poliției Municipiului Arad au desfășurat o activitate preventivă  în zona centrală a municipiului.

Polițiștii au dialogat cu cetățenii care au dorit să împărtășească opiniile lor cu privire la fenomenul cerșetoriei, au transmis aspectele legale și conduita recomandată de normele de conviețuire socială pentru a nu încuraja oferirea de bani sau bunuri  persoanelor  care apelează  la mila publicului.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*