Social

Modulele şcolare au fost racordate de COLTERM la încălzirea centralizată

Modulele şcolare au fost racordate de COLTERM la încălzirea centralizată

Începerea  noului an școlar 2020-2021 se va realiza în condiții speciale, impuse de pandemia de coronavirus. Una dintre cele mai importante reguli care trebuie respectate pentru evitarea răspândirii noului virus este aceea a distanțării sociale a elevilor, în special în sălile de curs. Descentralizarea deciziei privind modul de aplicarea acestei reguli  înseamnă, în primul rând, implicarea primăriilor în pregătirea și dotarea clădirilor în care vor învăța elevii.

La Timișoara, administrația locală a achiziționat  12 module care vor fi transformate în săli de curs: șase la Colegiul Bănățean și alte șase la Școala Generală nr. 13.

Conștienți de necesitatea asigurării condițiilor de desfășurare a orelor de curs în sezonul rece, cei de la COLTERM s-au mobilizat astfel încât, în doar câteva zile, vor fi  realizate lucrările de racordare a celor  12 module la rețeaua de termoficare. Până la finele acestei săptămâni, toate cele 12 săli de clasă vor fi conectate la rețeaua primară de termoficare, fiind montate și corpurile de încălzire din interior. În cazul în care, în perioada următoare, situația o va impune și Primăria Timișoara va considera că numărul modulelor va trebui suplimentat  și la alte unități de învățământ din oraș, COLTERM va executa lucrările de racordare în cel mai scurt timp, astfel încât, dacă vremea o va impune, la 1 octombrie compania de termoficare să înceapă furnizarea agentului termic în condiții optime.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*