Politic

Elevii au provocat candidații pentru Primăria Timișoara la dezbatere

Elevii au provocat candidații pentru Primăria Timișoara la dezbatere

Alegerile locale se apropie, iar elevii doresc să afle viziunea candidaților la Primăria Timișoara despre educație. Așadar, pe data de 11 septembrie de la ora 15:00 la Bastionul Maria Theresia va avea loc evenimentul „Cine pune ștampila pentru educație?”

Dialogul cu factorii decidenți este esențial în activitatea de reprezentare pe care o derulăm. Consiliul Național al Elevilor a lansat demersul „Educația prioritară, nu doar în campanie electorală”, tocmai pentru a îmbunătăți colaborarea dintre decidenți și reprezentanții elevilor. În această campanie a fost redactată o scrisoare de angajament pentru toți candidații la alegerile locale, prin care aceștia își asumă obiective importante în educație, cum ar fi acordarea burselor în mod echitabil, asigurarea transportului gratuit, asigurarea infrastructurii școlare pentru elevii cu dizabilități și multe altele.

Dezbaterea este temelia unei democrații sănătoase, așa că echipa Consiliului Județean al Elevilor Timiș face un apel către toți candidații la Primăria Timișoara pentru a participa. Considerăm importantă viziunea asupra educației, materializată prin acțiuni concrete. Subiectele discutate în decursul zilei de vineri sunt cele menționate în cadrul scrisorii. De asemenea, vom prelua și întrebări din public pentru a transparentiza dezbaterea și procesul decizional.

„Așadar, invităm candidații la Primăria Timișoara pentru a ni se alătura pe data de 11 septembrie de la ora 15:00 la Bastionul Maria Theresia într-o dezbatere privind viitorul educației din Timișoara”, au transmis organizatorii.

Evenimentul „Cine pune ștampila pentru educație?” este pentru fiecare elev din Timișoara și pentru ca fiecare cetățean să afle viziunea candidaților la Primăria Timișoara depsre educație. Ne dorim ca această dezbatere să fie una transparentă, una care să ne convingă că domeniul educațional poate tinde spre un viitor mai bun – declară Alexandra Trușcă, președintele Consiliului Județean al Elevilor Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*