Cultură

O nouă ediţie a Festivalului Fanfarelor va avea loc la Timişoara

O nouă ediţie a Festivalului Fanfarelor va avea loc la Timişoara

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită duminică, 13 septembrie, la Festivalul Fanfarelor ediția a XXXII-a, la ora 16, la Muzeul Satului Bănățean într-o altfel de ediție, însă în aceeași atmosferă a Banatului de altădată.

Pe vremuri, nu exista sat care să nu aibă fanfară și oraș care să nu se mândrească cu parcurile sale, în care Duminica se cunoștea după ritmul alămurilor și tinerii chipeși îmbrăcați în uniformă.

Veți putea admira frumusețea folclorului bănățean alături de Fanfara Societății Culturale “Doinitorii Carașului” din satul Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș –  Severin și Fanfara din Giroc. Veți putea asculta melodii românești vechi în interpretarea Fanfarei ”Pro Amicitia” din Timișoara și a Danei Varadi.

Din Banatul multietnic, Fanfara Banater Musikanten va aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean muzica șvabilor de altădată, iar invitații speciali Seven’s TM Show Band vor interpreta cântece specifice ”big band”.

Organizatorii asigură că vor fi luate toate măsurile de prevenție anti-Covid19, iar numărul spectatorilor este redus însă puteți vedea spectacolul în mediul online pe pagina Facebook a partenerilor de la Asociația ProDatina.

Prezintă: Tania Stavilă Țunaș

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.  Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*