ELECTORAL

Marius Craina reclamă diferenţa uriaşă între cartierele Timişoarei

Marius Craina reclamă diferenţa uriaşă între cartierele Timişoarei
Adora Beauty

Candidatul partidului Pro România la funcţia de primar, medicul Marius Craina, s-a aflat joi dimineaţă în Piaţa Traian, unde a vrut să atragă atenţia în privinţa diferenţei uriaşe dintre cartierele Timişoarei.

Craina spune că de câteva zeci de ani, în Timişoara cartierele se dezvoltă inechitabil.

„Asemenea Pieţei Traian sunt foarte multe locuri în Timişoara care, din păcate, în ultimii ani au fost ignorate de către toate administraţiile. Cartierul Fabric, în care ne aflăm, a cunoscut o dezvoltare extrordinară de-a lungul timpului, dar acum nu ne aflăm deloc pe drumul cel bun. Din păcate, în ultimii 15-20 de ani cartierele considerate mărginaşe, dar nu sunt sun aşa, nu mai fac cinste oraşului nostru”, a precizat doctorul Marius Craina. Acesta spune că unele cartiere precum Kuncz, Fratelia, Mehala, Freidorf s-au degradat profund în ultimul timp.

Candidatul Pro România este de părere că rolul unui primar și al consiliului local este asigurarea și creșterea calității vieții.

„Din păcate, cartierul Fabric și alte locuri nu relevă deloc implicarea administrației Timișoarei în asigurarea unei calități a vieții. Infrastructura este veche, lipsește o activitate economică. Circulând pe străzile din afara centrului Timișoarei observăm o multitudine de spații care aparent sunt distruse: tencuială care stă să cadă, uși distruse. Infrastructura de canalizare, electrificare, apă trebuie refăcută în aceste cartiere, astfel încât cei care încă mai locuiesc aici să poată beneficia de condiții normale de viață”, a spus Marius Craina, prezent, joi, în Piața Traian.

Craina consideră că Primăria Timişoara trebuie să intervină obligatoriu în aceste zone.

„Este obligatoriu ca municipalitatea să intervină în aducerea la normalitate a acestor zone. Timișoara nu este reprezentată numai de Piața Unirii, Libertății, Operei, ci și de aceste piețe, în aceste zone unde locuiesc zeci de mii de timișoreni și care nu au aceeași calitate a vieții ca şi cei din Centru. De aceea vrem să demarăm procedurile pentru a crește calitatea vieții în această zonă și în altele, precum Fabric ori alte cartiere, de reabilitare a clădirilor istorice și a infrastructurii. Este nevoie de dorință și de o colaborare obligatorie cu omul care locuiește în Timișoara, cu asociațiile de locatari, consiliile de cartier. Această colaborare, din păcate, a căzut în derizoriu. Nimeni nu-i mai întreabă, nu-i mai ascultă. Este obligatoriu ca viitorul primar să fie un om care știe să discute, să asculte, să colaboreze. Sper ca după data de 27 septembrie, timișorenii care au încredere în programul nostru, dorința noastră, de a realiza tot ce ne-am propus, să fie alături de noi și să contribuim la ceea ce înseamnă readucerea Timișoarei acolo unde îi este locul”, a mai declarat Marius Craina.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*