Social

Drept la replică Retim

Drept la replică Retim

Către dl. Petru Olariu, preşedinte FALT

Către site-urile observatordetimis.ro, radiotimisoara.ro, ziudevest.ro

Am luat act cu surprindere de conţinutul informării publice pe care aţi făcut-o în cursul zilei de 31 august 2020, informare preluată în parte şi de site-urile observatordetimis.ro, radiotimisoara.ro, ziudevest.ro.

În această informare publică aţi dezinformat şi aţi considerat de cuviinţă să atacaţi compania RETIM Ecologic Service SA,  inducând  publicul în eroare.

Constatăm că nu cunoaşteţi modalitatea prin care compania RETIM îşi îndeplineşte obligaţia legală de a spăla pubelele destinate deşeurilor menajere de două ori pe an, activităţi care au fost începute nu “acum”, cum greşit afirmaţi dvs, ci în luna mai a acestui an şi se desfăşoară conform prevederilor contractuale. De atunci au fost spălate zeci de mii de pubele ale tot atâtor utilizatori ai serviciului nostru de salubrizare.

Vă informăm şi pe dvs şi pe toţi cei interesaţi că pentru spălarea pubelelor pentru deşeuri menajere NU se utilizează două maşini separate, cum eronat aţi afirmat “ întâi se golesc pubelele în maşina obişnuită şi apoi o altă maşină vine din urmă şi spală pubelele”, ci o singură autospecială care face secvenţial ambele operaţiuni: golirea pubelelor şi apoi spălarea acestora.

Pe pagina oficială de Facebook, pe pagina de YouTube, dar şi în toată presa din judeţul Timiş am anunţat şi prezentat acest aspect al activităţii RETIM în timp util. Iată mai jos câteva link-uri care certifică acest lucru:

https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/retim-a-inceput-un-program-amplu-de-spalare-si-igienizare-a-pubelelor-1305221/

https://www.opiniatimisoarei.ro/retim-a-inceput-programul-de-spalare-a-pubelelor-de-colectare-a-deseurilor-reziduale-la-timisoara-si-in-judet-foto-si-video/19/05/2020

https://youtu.be/QuWL5SanEig

Spălarea tuturor pubelelor se realizează la fiecare adresă într-o zi inclusă în graficul obişnuit de colectare a deşeurilor reziduale, neexistând un program diferit pentru această activitate. De aceea, utilizatorii serviciului de salubrizare ai companiei RETIM trebuie să scoată pubelele conform programului obişnuit şi nu trebuie să le lase în stradă după colectarea deşeurilor, după cum, din nou eronat, îi îndemnaţi dvs spunând “să nu pună imediat pubelele la loc, până nu se spală”. Aceştia trebuie să ducă la loc pubelele după ce a trecut maşina RETIM.

Vă solicităm pe această cale să aduceţi modificările necesare şi să ne contactaţi oricând pentru a vă oferi toate informaţiile corecte şi la zi privind operaţiunile companiei RETIM”, transmite conducerea SC RETIM Ecologic Service SA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*