Educație

UVT deschide sesiunea de toamnă a admiterii online

UVT deschide sesiunea de toamnă a admiterii online

Universitatea de Vest din Timişoara, cea mai importantă universitate din vestul României, deschide în 7 septembrie sesiunea de toamnă a procesului de admitere online, integrând într-o singură adresă web toate datele necesare pentru informare, înscriere, clasificare a candidaților și confirmare a locurilor, pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăți componente.

Pe platforma admitere.uvt.ro este disponibilă lista completă a locurilor finanțate de la bugetul de stat și a celor cu taxă, pentru toate programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat oferite în această sesiune de admitere (anexăm grila cu alocarea locurilor pentru procesul de admitere de toamnă la UVT).

În plus, UVT ofertează în această sesiune de admitere și 11 programe de studii universitare de masterat noi, aprobate prin hotărârea adoptată de Guvernul României în cea mai recentă ședință a sa (31 august 2020), dintre care 5 programe de studii universitare de masterat didactic (dedicate exclusiv formării cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, în domeniile Biologie, Chimie, Educație Fizică și Sport, Fizică și Geografie). Celelalte programe de studii universitare de masterat recent acreditate de UVT sunt:

– în domeniul de studii universitare de masterat Arte vizuale, programe de studii universitare de masterat profesional:

  • Design interior și de produs;
  • Patrimoniu, restaurare și curatoriat în artele vizuale;
  • Sculptură și ceramică;

– în domeniul de studii universitare de masterat Drept

  • Drept fiscal (formă de învățământ cu frecvență redusă);

– în domeniul de studii universitare de masterat Geografie

  • Geographic Information Systems (program de studii universitare de masterat de cercetare, în limba engleză);

– în domeniul de studii universitare de masterat Management

  • Global Entrepreneurship, Economics and Management (program de studii universitare de masterat de cercetare, în limba engleză).

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază formatul, adecvat perioadei, în care se desfășoară această nouă sesiune de admitere la UVT: „După prima sesiune de admitere, pe care am organizat-o în iulie 2020, în noul format online, când și-au confirmat înscrierea peste 4500 de noi studenți, anunțăm acum noua grilă de locuri disponibile pentru procesul de admitere de toamnă, dar și lansarea a șase noi programe de studii universitare de masterat de specialitate (dintre care două în limba engleză, de cercetare, și unul la formă de învățământ cu frecvență redusă), și a programelor de studii universitare de masterat didactic ce acoperă cinci domenii de studii principale. Suntem mobilizați în această perioadă, odată cu organizarea noii sesiuni de admitere, analizăm toate evoluțiile locale și restricțiile generale legate de condițiile epidemiologice și pregătim cadrul adecvat începerii anului universitar. Dascălii și cercetătorii comunității academice din UVT, dar și studenții, își doresc reluarea activităților față în față, în formatul cel mai favorabil pentru educația universitară. Sperăm ca evoluția epidemiologică să ne permită reluarea activităților clasice la cursuri, seminare și laboratoare, cu respectarea tuturor măsurilor de precauție anti-coronavirus. Deciziile punctuale cu privire la desfășurarea programului primei perioade a noului an universitar vor fi adoptate de către Senatul UVT în cursul acestei luni.”

UVT este prima universitate din țară care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, pe platforma https://admitere.uvt.ro/. Aplicația universitară dedicată admiterii la UVT este cea mai complexă aplicație de informare și desfășurare online a înscrierilor la universitate, cu informații detaliate despre universitate, viața de student și fiecare program de studii în parte. Oferta UVT este atractivă pentru un set de opțiuni deosebit de cuprinzător, integrând 11 facultăți, oferind 75 de programe de studii universitare de licență și peste 90 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii, alături de noul program de masterat didactic, organizat în cele cinci domenii de studii de licență diferite.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*