Social

Undă verde pentru deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor din Timiş

Undă verde pentru deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor din Timiş

Restaurantele, cafenelele, cinematografele și instituțiile de cultură se pot deschide și în interior în toate localitățile din Timiș.

Prefectura anunță că în județ, incidența cazurilor este de 0,555 la mia de locuitori astfel că activitatea poate fi reluată în interior, cu respectarea normelor de protecție:

    administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât şi a celor de la interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;

    reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie;

    se menţine interdicţia pentru activităţi de tip bar/club/discotecă şi a exploatării locurilor de joacă din centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

    creşterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

În cazul în care în localităţi din judeţ, incidenţa cazurilor creşte peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă poate decide închiderea localurilor în respectivele localităţi. Totodată, în cazul în care incidenţa în aceste localităţi va scădea sub prag, tot Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă poate decide redeschiderea lor.

De asemenea, dacă la nivelul judeţului se va depăşi pragul, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă poate decide închiderea localurilor din întreg judeţul. Însă, cu toate acestea dacă vor exista localităţi în care nu se va depăşi pragul, CJSU poate decide ca acolo localurile să funcţioneze în continuare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*