ELECTORAL

Marian Cucșa: Din 15 septembrie toți părinții din România vor beneficia de legea inițiată de mine, în cazul în care copiii fac cursurile online!

Marian Cucșa: Din 15 septembrie toți părinții din România vor beneficia de legea inițiată de mine, în cazul în care copiii fac cursurile online!

Părinții nu trebuie să își facă griji nici din 15 septembrie, legea inițiată de deputatul Marian Cucșa va fi aplicată în cazul în care copiii fac cursurile online.

Legea nr. 19/2020 privind zilele libere pentru părinți prevede ca în cazul închiderii temporare a unităților de învățământ, unul dintre părinți să poată să își ia liber de la muncă, perioadă în care va fi plătit cu 75% din salariu, pentru a sta acasă cu copiii care au vârsta de până la 12 ani.

Deputat Marian Cucșa: „Am inițiat proiectul de lege în 2019 la solicitarea unui grup de părinți din Timiș care s-a lovit de această problemă cu închiderea școlilor ca urmare a unor căderi masive de zăpadă. E o lege care vine realmente în sprijinul părinților și am dus ,,lupte grele,, pentru a ajunge să fie materializată și beneficiarii să se poată bucura de ea.”

Zilele libere se acordă la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale, pe baza unei declarații pe proprie răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

În cazul familiilor monoparentale, declarația pe proprie răspundere se semnează doar de către tutorele legal al copilului.

În cazul în care, în urma unor verificări, se constată că ambii părinți au solicitat simultan zile libere, va fi anulată definitiv posibilitatea ulterioară de a mai beneficia de prevederile prezentei legi.

În cazul familiilor cu mai mulți copii, zilele libere se acordă unuia dintre părinți, respectiv tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*