Național, Sport

În ce condiţii se redeschid restaurantele din 1 septembrie

În ce condiţii se redeschid restaurantele din 1 septembrie
Adora Beauty

Restaurantele, cinematograle şi teatrele se vor deschide de la 1 septembrie, însă reluarea activităţii se va face în funcţie de un prag al nivelului de răspândire al coronavirusului în fiecare judeţ, a anunţat, luni, premierul Ludovic Orban.

Redeschiderea restaurantelor, cinematogralor şi teatrelor se va putea face de marţi, 1 septembrie, printr-o hotărâre care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de luni, a anunţat şeful Executivului.

„Reluarea activităţii se va face de la 1 septembrie, iar noi astăzi trebuie să adoptăm Hotărârea de Guvern prin care se modifică Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, pentru a include toate prevederile necesare”, a spus premierul Ludovic Orban, luni, la începutul şedinţei de guvern.

Care este pragul de răspândire al virusului, în funcţie de care se deschid restaurantele

„Am inclus în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă un prag privitor la nivelul de răspândire a virusului la nivel judeţean, este vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile. Am lăsat posibilitatea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acolo unde, la nivel judeţean, nivelul de răspândire a virusului este mai mic de 1,5 la mie, dacă apare într-o localitate o creştere semnificativă, peste 1,5, să aibă posibilitatea să restricţioneze activitatea în localitatea respectivă, ca să nu permitem răspândirea virusului şi, de asemenea, şi posibilitatea ca în judeţele unde indicatorul de 1,5 este depăşit, dacă sunt localităţi unde nivelul este sub 1,5, să se poată permite reluarea activităţii”, a explicat premierul Orban.

Sursa: antena3.ro

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*