Administrație

Extinderea şi modernizarea reţelei de apă potabilă, staţie de tratare a apei şi staţie de pompare, în localitatea Şandra/ VIDEO

Extinderea şi modernizarea reţelei de apă potabilă, staţie de tratare a apei şi staţie de pompare, în localitatea Şandra/ VIDEO

Locuitorii comunei Şandra grupaţi în 780 de gospodării, beneficiază de sistemul de alimentare cu apă potabilă, fiind branşate un număr de 590 gospodării în total. Reţeaua de distribuţie a apei potabile are o vechime de peste 38 de ani, fiind realizată din ţeavă de oţel şi parţial polietilenă cu un diametru de 120 mm. Din cauza vechimii sale, reţeaua de alimentare cu apă potabilă a necesitat lucrări de modernizare şi extindere.

Astfel, potrivit primarului Luchian Savu, un proiect în curs de dezvoltare este „Extinderea şi modernizarea  reţelei de apă potabilă, staţie de tratare a apei şi staţie de pompare, în localitatea Şandra”. Valoarea investiției este de 2 milioane euro.

La nivelul gospodăriilor din comuna Şandra nu există fose septice, comuna nu beneficiază nici de reţea de canalizare a apelor uzate menajere. Apa subterană este captată cu ajutorul a 3 foraje, primul foraj a fost realizat în anul 1974, al doilea fiind realizat în anul 1994, iar cel de al treilea foraj a fost realizat în anul 2004. Există un număr de 3 pompe de tip Grunfoss pentru pomparea apei potabile în reţea, precum şi 3 rezervoare de înmagazinare a apei potabile cu o capacitate de 5.000 litri fiecare.

Reţeaua de distibuţie a apei potabile are o lungime totală de 11 km, existând şi un număr de 5 cişmele stradale, care se prezintă într-o stare bună de funcţionare. „Al doilea mare proiect ca și investiție în localitate, în jur de 2 milioane de euro, e rețeaua de apă a localității, a satului aparținător, Uihei și a zonei rezidențiale, a PUZ-ului noi de locuințe. Presupune înlocuirea în integralitate a conductei, extinderea ei pe 60 km, pe o parte 120 cm și pe cealaltă parte 90 cm, fiecare branșament cu apometru cu citire inteligentă care se face pe calculator, acel sistem al stației de tratare, aceste două rezervoare din inox 90 metri cubi înmagazinează apa extrasă din patru foraje. Prin pompele respective alimentăm localitatea Șandra, satul aparținător Uihei și zona rezidențială. E un sistem modern, totul e automatizat, pe calculator, citirea contoarelor se face inteligent. Acestă investiție e în jur de 2 milioane euro. E o instalație modernă, conformă, în foarte puține localități mai există așa ceva”, a precizat primarul comunei Șandra.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*