Administrație

Cartierul rezidențial din comuna Șandra prinde contur/ VIDEO

Cartierul rezidențial din comuna Șandra prinde contur/ VIDEO

Migrația timișorenilor către comunele periurbane este în creștere. Oamenii caută un teren pe care să-și construiască o casă, să se bucure de aerul curat și liniște împreună cu familia.

Astfel, Primăria Șandra vine în sprijinul tinerilor care doresc să se mute în localitate, prin Plan Urbanistic Zonal care stă la baza acordării de parcele pentru tineri. Totul a fost stabilit din proiect să fie aşezate: de la spaţii verzi până la infrastructură şi vecinătăţile fiecărei locuinţe. Astfel, cartierul nou, cel rezidențial prinde contur. Autoritățile au pus la dispoziție parcele de teren, gratuit, pentru tinerii până în 35 de ani.

Potrivit primarului din Șandra, Luchian Savu, până în prezent au fost ridicate aproximativ 70 de case, iar cererea e mare. „Acel PUZ de 144 de parcele pentru construcții locuințe, în 2005 când am intrat în actul administrativ la nivel de primărie erau 200 de cereri pentru locuințe, tineri până în 35 de ani. Drept pentru care am întocmit PUG-ul localității și în cadrul acestuia an făcut PUZ pentru construcții locuințe. O parte am dat tinerilor până în 35 de ani, gratuit, pentru construirea de locuințe. La momentul actual sunt vreo 68 ridicate, vreo 80 au întocmit documentația pentru acestora. Venim în sprijinul tinerilor. Foarte mulți au fost plecați afară, au venit cu bani și au vrut să se stabiliească la Șandra. Ca și utilități, în primă fază am venit cu curent, după aceea am venit cu apa, fiecare gospodărie are branșamentul propriu, cu acel contor cu citire inteligentă. Am depus la CNI pentru asfaltarea acestei zone. Am finalizat proiectul de extindere a rețelei gaz, și la fel și satul aparținător. Dorim să finalizăm acest carier, un loc de joacă pentru copii și ușor se va dezvolta și această zonă a localității”, a precizat primarul comunei Șandra, Luchian Savu.

VIDEO aici:

(galerie foto):

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*