Sănătate

Focar de coronavirus la o grădiniță privată din Timișoara

Focar de coronavirus la o grădiniță privată din Timișoara

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a înregistrat un nou focar de COVID-19, acesta fiind localizat la o grădiniţă privată din zona Mehala, numărul focarelor active din judeţ ajungând astfel la şapte.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat, joi, că în ultimele 24 de ore au fost finalizate 20 de anchete epidemiologice, altele 27 fiind în derulare.

“Avem şapte focare COVID active, care sunt în supraveghere epidemiologică. Un centru pentru minori din Timişoara (trei cazuri), Spitalul Judeţean Timişoara (21 de cazuri), trei unităţi economice din judeţ (cu opt, patru, respectiv 15 cazuri confirmate), Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş (19 cazuri) şi o unitate privată de învăţământ preşcolar cu cinci cazuri (din care trei copii şi două îngrijitoare- n.r.)”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Prefectura Timiş a informat că, în ultimele 24 de ore, 66 de persoane au fost carantinate, iar 57 de persoane au intrat în izolare.

“În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 47 de persoane COVID pozitive, dintre care 32 sunt în Timişoara, la Lugoj (patru), câte două cazuri în Dumbrăviţa şi Giroc şi câte un caz în localităţile Giarmata Vii (Ghiroda), Ghiroda, Săcălaz, Curtea, Teremia Mare, Jebel şi Satchinez. Joi dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19 a fost de 209, cu 19 cazuri pe secţia ATI”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Timiş.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*