Politic

Cel mai frumos “cuplu electoral” din județ, candidații “rocadă”

Cel mai frumos “cuplu electoral” din județ, candidații “rocadă”

S-a încheiat procedura de înscriere a candidaților în cursa electorală pentru primării și consilii județene și, cum era de așteptat, multe candidaturi ne-au stârnit curiozitatea, altele ne-au amuzat, altele le-am văzut ca un demers ce „efectiv ne insultă inteligenţa”.

Timișul nu face excepție! Combinația dintre cele trei variante însă merită tratată ca subiect de “cugetare preelectorală” și o îndeplinesc câțiva candidați din județul nostru, cu brio. Să luăm, ca prim exemplu, una dintre comunele din zona metropolitană, care ne-a atras atenția în mod special: Ghiroda.

Avem aici primarul în funcție care, cu toate comentariile  de pe margine, a mișcat lucrurile în comuna pe care liniștiți puteam să o numim acum 4 ani “frumoasa din pădurea adormită”. Cea mai bogată comună din județ,  unde nimeni n-a făcut nimic atâta timp, s-a trezit din adormire și, ce să vezi, a stârnit interesul! Al cui? Al fostului primar PNTCD – Cădariu, astăzi candidat pe listele Pro România, care și-a dat seama abia acum, după ce a pierdut fotoliul de prim om al satului, că localitatea pe care a păstorit-o avea, de fapt, resurse?  Interesant, zicem noi, dacă nu chiar ciudat! Cireașa de pe tort este însă faptul că fostul primar vine azi în fața electoratului ghirozean să spună că va face și va drege în calitate de viceprimar, nu mai vrea funcția supremă, dar îl susține pe nimeni altul decât pe fostul lui vice, pe Cinca.

Un alt traseist politic, care până acum două săptămâni era candidatul PSD, astăzi reunit cu colegul de “suferință” sub steagul aceluiași partid, Pro România. Au făcut rocada, cum s-ar zice! Întrebarea este oare ce argumente vor avea când vor merge la braț în campanie și le vor explica ghirozenilor că doresc să revină la conducere, doar că invers?

Oare ce soluții vor propune pentru ca lucrurile să meargă mai bine, soluții pe care nu le-au avut în anii petrecuți împreună în birouri învecinate?! Rămâne de văzut.

Merită urmărită această campanie, cum și altele de altfel, despre care vom scrie data viitoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*