ELECTORAL, Politic

Primarul Viorel Mărcuți, la ora bilanțului

Primarul Viorel Mărcuți, la ora bilanțului

Primarul comunei Sânmihaiu Român, Viorel Mărcuți candidează pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie 2020. Acesta a făcut un bilanț al ultimilor patru ani, în care a amintit câteva dintre realizările sale din cadrul administrației.

Astfel, în cei 4 ani care au trecut, edilul Viorel Mărcuți susține că au fost accesate fonduri europene și fonduri guvernamentale, au fost asfaltate drumurile interioare (preluate neasfaltate în totalitate), a realizat trotuare, a fost extinsă rețeaua de apă și canal, rețeaua de gaz, rețeaua electrică, iluminatul public, a crescut nivelul siguranței prin supravegherea video și a eliminat parte din zonele insalubre ale comunei, a fost construit o grădiniță, au fost reabilitate 2 cabinete medicale, a refăcut centrele civice, a creat/reabilitat noi parcuri, terenuri și locuri de joacă, a creat/reabilitat noi parcări, a reabilitat biserici, a contractat un serviciu nou de transport, a dotat Serviciul de gospodărire comunal cu utilajele necesare și Serviciul pentru Situații de Urgență cu o autospecială de pompieri.

Am copilărit în comuna Sânmihaiu Român, aici mi-am și întemeiat o familie și tot aici am locuit, cu excepția a 5 ani în care am locuit la Timișoara. Aici mi-am crescut copiii și am trăit toate bucuriile vieții mele, dar și toate neajunsurile comunei împreună cu consătenii mei.

La momentul când am fost solicitat să ajut la administrarea comunei, am lăsat la o parte activitatea privată personală, am candidat la conducerea primăriei, am fost ales de dvs. și mi-am pus alături de echipa mea și alături de colegii din administrație, toată puterea, toată priceperea și cunoștințele în dezvoltarea comunei. Mulțumesc celor care au avut încredere în mine la primul mandat în care am preluat o comună cu multe nevoi, o “comună grea” cum este caracterizată frecvent, cu peste 8.000 locuitori, dar în care dezvoltarea comunei a pornit vertiginos înainte. Mulțumesc tuturor care ne-au susținut și ne-au fost alături, dar și celor care ne-au arătat alte puncte de vedere!

Mulțumesc Consiliului Județean Timiș, pentru sprijinul continuu și aplecarea spre nevoile noastre, indiferent că la conducere s-a aflat d-nul Sorin Grindeanu sau d-nul Călin Dobra. Cu implicarea dumnealor s-au concretizat: DJ591C Săcălaz- SânmihaiuRomân și reabilitarea și reasfaltarea intregului tronson DJ591 Timișoara- SânmihaiuGerman, ș.a.

În cei 4 ani care au trecut, am refăcut aparatul administrativ preluat incomplet, am accesat fonduri europene și fonduri guvernamentale, am asfaltat mare parte din drumurile interioare (preluate neasfaltate în totalitate), am realizat trotuare, am extins rețeaua de apă și canal, rețeaua de gaz, am extins rețeaua electrică, am extins iluminatul public, am crescut nivelul siguranței prin supravegherea video și am eliminat parte din zonele insalubre ale comunei, am construit o grădiniță, am construit un corp nou de clădire-școală, am refăcut Căminul cultural Sânmihaiu Român, am reabilitat 2 cabinete medicale, am finalizat Căminul cultural Sânmihaiu German, am realizat Piața Agroalimentară Sânmihaiu Român, am refăcut centrele civice, am creat/reabilitat noi parcuri, terenuri și locuri de joacă, am creat/reabilitat noi parcări, am reabilitat biserici, am contractat un serviciu nou de transport (mai convenabil și superior calitativ), am dotat Serviciul de gospodărire comunal cu utilajele necesare și Serviciul pt. situații de urgență cu o autospecială de pompieri, ș.a.

Avem nevoie de susținerea, colaborarea și girul dvs. pentru un nou mandat, pentru care mi-am depus candidatura zilele trecute, pentru a continua dezvoltarea comunei, pentru a duce la bun sfârșit proiectele cu fonduri europene și guvernamantale aflate în diferite stadii de implementare și desfășurare și pentru a accesa alte fonduri europene și guvernamentale pentru proiecte noi sau aflate în stadii de proiectare, cum ar fi: o sală de sport, o nouă grădiniță cu program prelungit, un after-school, o pasarelă pietonală peste Bega, extinderea rețelelor de apă, canal, gaz, electricitate, iluminat și asfaltarea drumurilor rămase neasfaltate”, a transmis primarul comunei Sânmihaiu Român.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*