Național

Iohannis: „Eforturile Guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură”

Iohannis: „Eforturile Guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că discuțiile de marți cu premierul Ludovic Orban și câțiva membri ai Executivului au vizat planul național de redresare economică, accentul punându-se pe infrastructură și agricultură. „Autostrăzile sunt foarte, foarte importante”, spus șeful statului.

„Am avut o întâlnire cu prim-ministrul Orban și mai mulți miniștri pe tema planului național de redresare și reziliență, planul pe care îl pregătim pentru a atrage fondurile europene necesare pentru redresarea economiei. Guvernul lucrează la identificarea proiectelor care vor fi incluse în acest program. Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentreaza pe infrastructură. România are foarte mare nevoie de infrastructură. Vorbesc în special de autostrăzi și căi ferate. Autostrăzile sunt foarte, foarte importante. Avem mai multe tronsoane de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte pentru care se solicită bani europeni”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că a insistat și pe partea de agricultură și protecția mediului.

„Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Guvernul a prevăzut la rectificarea bugetară fonduri substanțiale pentru fermierii afectați de secetă. A doua linie, la fel de importantă e pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații. Lucrăm foarte intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații, combaterea secetei, combaterea deșertificărilor, în general proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul, să înlesnească munca fermierilor și să avem grijă ca ele să aibă o componentă foarte importantă de protecția mediului”, a mai spus Klaus Iohannisi.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, de la ora 15.00, cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

Întâlnirea vine după aprobarea ordonanței de urgență privind a doua rectificare bugetară din acest an, dar și după depunerea de către social-democrați a moțiunii de cenzură.

Sursa: TVR


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*