Administrație

Atenţie, şoferi! Se închide circulaţia rutieră pe bd. Sudului. Şi călătorii vor fi afectaţi

Atenţie, şoferi! Se închide circulaţia rutieră pe bd. Sudului. Şi călătorii vor fi afectaţi

În vederea realizării proiectului de extindere și modernizare a bd. Sudului, Biroul Transport al Primăriei Timişoara anunţă închiderea circulației auto pe bd. Sudului, pe tronsonul cuprins între bd. L. Rebreanu și str.  Oglinzilor din data de 18 august până în data de 20 august în intervalul orar 09,00-17,00. Închiderea se face în vederea realizării lucrărilor de excavație rețea de canalizare și alimentare cu apă, canalizație tehnică,  demolare trotuare existente, execuție parte carosabilă și locuri de parcare.

În afara intervalului orar mai sus menționat, circulația auto se va efectua fără restricții. Modernizarea și extinderea bulevardului Sudului va cuprinde lărgirea carosabilului, amenajarea trotuarelor, pistelor pentru biciclete, parcărilor și spațiilor verzi. Primele lucrări sunt cele de modernizare a rețelelor edilitare: alimentare cu apă, conducte de canalizare, rețea de contact pentru troleibuze, canalizație subterană pentru rețele de telecomunicații, iluminat public. Valoarea contractului este de 9.099.289 lei, fără TVA. Executant: SC PORR CONSTRUCT  SRL, durata execuției: 10 luni.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare de pe bulevardul Sudului, începând cu data de 18 august, până la finalizarea lucrărilor, mijloacele de transport de pe linia Expres 2 şi de pe linia 16 vor circula deviat.

Linia 16 va urma traseul normal de la capătul de linie, strada Traian Grozăvescu (Poşta Mare), până la Spitalul Judeţean, iar la intersecţia bulevardului Dr. Iosif Bulbuca cu bulevardul Sudului va întoarce la semafoare şi va folosi drept staţie de capăt, staţia înfiinţată temporar “Bulevardul Sudului”, pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, vis-à-vis de Hotel Lido. Returul va fi pe traseul normal.

Vor fi suspendate staţiile de pe bulevardul Sudului.

Expres 2 va urma atât pe tur, cât şi pe retur, traseul normal de la capătul de linie, strada Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel până la Spitalul Judeţean, continuând pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, în paralel cu linia de tramvai, până la Piaţa Gh. Domăşneanu (A.E.M.). Apoi, va intra pe traseul normal până la capătul de linie, la staţia Continental.

Pe traseul deviat, se vor folosi următoarele staţii: “Bulevardul Sudului”, în faţă la Hotel Lido, pe sensul de deplasare spre A.E.M., staţia “A.E.M.”, în faţă la supermarketul Lidl, la intrare pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, după sensul giratoriu, staţia “Bulevardul Sudului”, pe bulevardul Dr. Iosif Bulbuca, vis-à-vis de Hotel Lido, sensul spre Spitalul Judeţean.

Vor fi suspendate staţiile de pe bulevardul Sudului şi de pe strada Venus, transmite STPT.

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*