Național

La mulți ani Marinei Române!

La mulți ani Marinei Române!
Adora Beauty

Astăzi se împlinesc 160 de ani de la înființarea Marinei Militare moderne.

Anul acesta, manifestările organizate de Ziua Marinei au respectat condițiile speciale sanitare impuse de pandemia de coronavirus. Manifestările au debutat la Constanța cu o ceremonie militară și religioasă, în interiorul portului militar. După trecerea în revistă a gărzii de onoare, s-a desfășurat ceremonialul ridicării Pavilionului, Geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare. După ceremonia din portul militar, marinarii au luat parte la Exercițiul naval întrunit “Forțele Navale Române 2020”.

Exercițiul a debutat cu secvențele de combatere a migrației transfrontaliere, realizate de Garda de Coastă, urmate de acțiunile scafandrilor de luptă pentru distrugerea dispozitivelor de cercetare submarină.

În larg, navele aflate în dispozitivul fix au respins atacul aviației inamice, cu sistemele de artilerie de la bord. Protagoniștii acestei secvențe au fost fregata „Regina Maria”, fregata „Mărășești”, nava purtătoare de rachete „Lăstunul”, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” și dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”.

Rolul inamicului a fost jucat de aparatele de zbor ale Forțelor Navale și Aeriene Române. Au fost folosite 1.200 de unități de muniție.

Au fost simulate căutarea și atacul asupra unui submarin inamic. Conform scenariului, un avion militar de patrulare și cercetare francez (MPA Atlantique) a interceptat un submarin inamic în proximitatea portului Constanța și a transmis coordonatele unui elicopter Puma Naval. Elicopterul a lansat o geamandură radio-hidro-acustică și o torpilă antisubmarin.

Demonstrațiile de pe mare s-au încheiat cu defilarea navelor militare. Echipajele navelor participante au prezentat onorul oficialităților îmbarcate la bordul fregatei „Regina Maria” și al navei purtătoare de rachete „Lăstunul”, după care au defilat în apropierea țărmului, de la Constanța până la Midia.

La Brăila și la Tulcea s-au desfășurat scurte ceremonii de ridicare a Pavilionului, Geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare. Apoi, navele au defilat în formație, pe Dunăre.

La Mangalia, ceremonia a fost organizată în interiorul portului militar.

Sursa: TVR

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*