Politic

Deputatul Cornel Sămărtinean și ministrul secretar de stat Alexandru Mutruc, aleșii PMP Timiș pentru Consiliul Județean și Primăria Timișoara

Deputatul Cornel Sămărtinean și ministrul secretar de stat Alexandru Mutruc, aleșii PMP Timiș pentru Consiliul Județean și Primăria Timișoara
Adora Beauty

Partidul Mișcarea Populară și-a desemnat candidații pentru cele mai importate funcții din județ: deputatul Cornel Sămărtinean candidează la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Timiș, iar ministrul secretar de stat Alexandru Mutruc la cel de primar al Timișoarei. Decizia a fost luată în urma consultărilor interne cu membrii și simpatizanții PMP Timiș.

Cornel Sămărtinean este deputat din 2012 și timp de 2 legislaturi a fost cel mai activ parlamentar de Timiș.

 „În 2012 când am candidat prima oară, am spus că nu vreau să rămân un deputat anonim! Îmi amintesc că am candidat sub sloganul ACUM AI DEPUTATUL TĂU! M-am ținut de această promisiune: sunt cel mai activ parlamentar de Timiș. Am avut cele mai multe interpelari, inițiative legislative, amendamente și propuneri care au vizat problemele cu care se confruntă timișenii dintre toți parlamentarii din Timiș. Timp de 8 ani m-am luptat pentru Timiș în Camera Deputaților, dar deciziile luate acolo, la București, întârzie nepermis de mult să influnțeze în bine viața oamenilor din teritoriu. ACUM îmi propun să schimb asta. Cum? Simplu… ACUM VIN LA CONSILIUL JUDEȚEAN! M-am decis să candidez la funcția de președinte al  Consiliului Județean Timiș și să câștig pentru ca deciziile pe care le iau să ajungă să îmbunătățească mult mai repede și mai eficient viețile oamenilor. Vreau să schimb, în primul rând, percepția profund greșită că cei care ajung în funcții publice sunt stăpânii absoluți ai bugetelor locale sau județene și că pot cheltui oricât, oricum și pentru orice din ele. De aceea, atât la Consiliul Județean, cât și în restul primăriilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Tu la tine acasă, sau în firma ta, niciodată nu vei plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș”, a spus Cornel Sămărtinean.

Alexandru Mutruc are 31 de ani, este inginer absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, și din ianuarie 2020 este ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor. „Tinerețea și experiența acumulată ca ministru sunt atu-urile mele principale în bătălia electorală care a început deja la Timișoara. Toată lumea vorbește că vrea oameni tineri și noi în politică și în administrație. Iată-mă! Am învățat ce înseamnă să conduci o echipă de când sunt ministru în Ministerul Transporturilor. Vin la Primăria Timișoara să schimb celebrele expresii pe care timișorenii mereu le aud <<nu se poate>> sau <<nu sunt bani>>. Bani sunt foarte mulți, Timișoara are cel mai mare buget din țară după București. Problema este modul în care se cheltuie acești bani: discreționar, clientelar și fără transparență. Unde mai pui că 99 la sută din achizițiile publice sunt făcute la prețuri exorbitante, cu mult peste prețul pieței. Vreau să schimb acest lucru! TOATE, DAR ABSOLUT TOATE contractele, toate achizițiile, toate plățile din bugetul local vor fi afișate pe site-ul primăriei. Oricine va putea să le vadă. Nu vor mai exista contracte secrete, nu vom mai arunca banii publici pe fereastră”, a spus Alexandru Mutruc.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*