Social

Cod galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă, în vestul țării

Cod galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă, în vestul țării

Din această seară până mâine, la ora 10.00, atenționarea cod galben vizează zone din 10 județe din vestul țării. Apoi, atenționarea se extinde pe aproape tot cuprinsul teritoriului.

De la ora 18.00 până sâmbătă, la ora 10.00, este în vigoare o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică doar în vestul țării.

Astfel, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nord-vestul Olteniei. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și, izolat, 40-50 l/mp.

De sâmbătă, de la ora 10.00, până duminică la ora 10.00,  instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta în aproape toată țara. Vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Sursa: TVR


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*