Sănătate

Trei medici de la Spitalul Județean Arad, infectaţi cu coronavirus

Trei medici de la Spitalul Județean Arad, infectaţi cu coronavirus

Trei medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat conducerea unității medicale.

“Conform anchetei epidemiologice, unul dintre medici, care își desfășoră activitatea în cadrul Secției Clinice ORL s-a infectat în urma contactului cu persoane care provin dintr-una dintre localitățile carantinate ale județului Arad. Menționăm faptul că medicul nu a intrat în contact cu pacienții secției și a solicitat testarea. Al doilea medic, pediatru, a fost depistat pozitiv înainte de întoarcerea din zile libere plătite, conform protocolului stabilit la nivelul spitalului. Medicul rezident (ortopedie)  s-a infectat în perioada concediului de odihnă, efectuat în Grecia, deoarece, la plecare, testul efectuat a fost negativ, iar testul de control, realizat înainte de începerea activității pe secție, a ieșit pozitiv”, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad, Simina Roz, potrivit Radio Timişoara.

Și Direcția de Sănătate Publică Arad desfășoară anchete epidemiologice în cazul celor trei medici. Recent, o asistentă medicală a fost confirmată pozitiv după ce a fost în concediu în Grecia.

Spital din Arad a implementat un protocol prin care toți angajații care revin la muncă după cel puțin patru zile libere plătite sunt testați pentru COVID-19.

Adora Beauty

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*