Administrație

O problemă care persistă de mai mult timp în județul Timiș este pe cale de a-și găsi rezolvarea

O problemă care persistă de mai mult timp în județul Timiș este pe cale de a-și găsi rezolvarea

O problemă care persistă de mai mult timp în județul Timiș este pe cale de a-și găsi rezolvarea. Este vorba de conducta Foeni-Partoș, unde, în luna mai, ca urmare a unei avarii apărute la respectiva conductă, în zona Cruceni – Grăniceri – pe zona unui dig de retenție aferent râului Timiș,  localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița au fost în pericol de a rămâne fără gaze, în unele din acestea fiind chiar întreruptă furnizarea o perioadă de timp. 

“Am convocat, atunci, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care  au participat președintele Consiliului Județean Timiș,  domnul Călin Dobra, primarii celor cinci localități din zonă, reprezentanții OMW Petrom, ai distribuitorilor de gaze din respectivele localități (Premier Energy și Delgaz Grid), ai Transgaz și  ai Administrației Bazinale de Apă Banat. În urma discuțiilor, conducerea OMW Petrom a avansat un termen în care să se remedieze avaria, termen necesar pentru proiectare, obținerea avizelor de la Administrația Bazinală de Apă Banat, Agenția pentru Protecția Mediului și alte instituții, respectiv realizarea lucrărilor. În sfârșit, după obținerea tuturor avizelor lucrările au început în data de 5 august, urmând să fie finalizate în data de 14 august. Între timp, reprezentanții OMV Petrom ne-au anunțat că  a mai fost depistat un tronson al acestei conducte de gaze care prezintă risc în exploatare, în zona Livezile”, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.
Se va efectua repara
ția necesară și în această zonă, estimându-se finalizarea lucrării în data de 25 august, după care se vor realiza probele de presiune. Până la urmă demersurile Instituției Prefectului, au avut efect, pentru ca cetățenii din  Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița să nu mai fie în pericol să li se întrerupă alimentarea cu gaz metan, mai ales că se apropie și sezonul rece.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*