Administrație

Primarul care încurajează sportul într-o comună de lângă Timișoara/ VIDEO

Primarul care încurajează sportul într-o comună de lângă Timișoara/ VIDEO

Sportul a devenit un stil de viață pentru locuitorii comunei timișene Șandra. Iar pentru asta autoritățile au pus la dispoziție o bază sportivă pentru copii, dar și pentru părinții acestora.

Primarul comunei Șandra vorbeste despre proiectele pe care le-a dezvoltat în localitate de când ocupă această funcție. Luchian Savu spune că până în prezent comuna a cunoscut o transformare radicală, iar scopul este îmbunătățirea vieții locuitorilor din comună. În plus, a acordat o atenție sporită copiilor și elevilor, având grijă ca aceștia să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a învăța si practica sportul.

Astfel, primarul Luchian Savu sprijină și încurajează sportul, a construit cu sprijin guvernamental o baza sportivă unde tinerii pot practica diverse discipline și un stadion modern în comună, care poate găzdui diverse competiții.

În vremea când toată lumea blamează internetul, tabletele și telefoanele mobile, copiii din comuna Sandra ies din casă și fug să facă performanță pe terenurile de sport. Iar primăria îi încurajează: a construit două terenuri de sport, din care unul sintetic, o bază sportivă dotată cu toate materialele necesare și pregătește pentru viitor și o sală de sport acoperită permanent.“Pornind de la ideea <<minte sănătoasă în corp sănătos>>, am investit în această bază multifuncțională. Am început în 2007 lucrarea propriu-zisă, în 2009 am finalizat-o. E o bază sportivă vestiare pentru sportivi, o sală de recuperare și sus ne-am extins cu o sală de fitness. Interesul, am pornit de la copii, am format două grupe, ideea e să-i scoatem din fața calculatorului, să-i aducem la sport”, a spus primarul comunei Șandra, Luchian Savu.

Profesorul Alin Molcuț este antrenor, dar și arbitru când copiii joacă meciurile și își pun în valoare abilitățile căpătate la antrenamente. Îi fluieră de pe margine, îi încurajează pe fiecare, le dă sfaturi în fugă, este atent la cum se mișcă fiecare. „Lucrez cu copiii, facem activitatea sportivă fotbal, facem de plăcere. De anul acesta facem două antrenamente pe săptămână. Anul trecut am făcut mai multe, acum din cauza problemeleor cotidiene încercăm să respectăm distanțarea socială și toate normele care sunt. În spatele nostru avem 15 copii, o parte din ei care nu au venit astăzi sunt plecați în concediu. Avem câțiva din comuna Uihei, care aparține de Șandra, mai avem din Biled și chiar de la Timișoara care au îndrăgit fotbalul și le-a plăcut comuna noastră și prin prietenii și prin colaborările pe care le-am avut au venit să facă antrenamente și să-și desfășoare activitatea aici. În primul rând încercăm să-i dezvoltăm fizic armonios, să-i integram social, urmărim obiectivele sportului și pe cei mai buni să-i ghidăm spre marea performanță, să-i trimtem la cluburile de prestigiu din Timișoara. Vreau să subliniez că avem o bază sportivă foarte bună și un teren sintetic. Pe perioada iernii avem și sală de forță, vestiare, avem toate condițiile”, a explicat profesorul de sport Alin Molcuț.

Aproape toți localnicii, cu mic, cu mare, indiferent de vîrstă participă la diverse activități sportive. Nici mămicile nu se lasă mai prejos, acestea vin de câteva ori pe săptămână la Zumba.

Carmen Georgescu sau Dida, cum este cunoscută de către localnici, este de meserie asistentă medicală, iar în timpul liber seara e instructor și se ocupă de cele care vin la antrenamentele de Zumba. „Facem Zumba aici la sală de aproximativ 3 ani, suntem bucuroase că avem toate condițiile. E gratuit. Fetele sunt bucuroase că au unde să facă mișcare. Promovez un stil de viață sănătos”, a explicat Carmen Georgescu – Dida.

Fac Zumba de trei ani de zile cu colegele mele de care nu mă despart deloc. Merg la lucru, vin de la lucru obosită, dar vin și fac Zumba. E o plăcere. O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, a spus Elena Dima.

Locuiesc în Șandra, vin la Zumba de 3 ani și jumătate. Îmi place foarte mult. Vin cu vecina mea Dida, ea e instructoarea noastră. Totul e frumos, vii de plăcere și să te bucuri. Ne simțim foarte bine când facem un pic de mișcare”, a spus Gabriela Bodea.

Vin de trei ani de zile la Zumba. Datorită Didei am venit, am avut probleme mari de sănătate și acum pot să îmi mișc mâinile și picioarele”, a spus Mirela Barani.

Mămicile vin la sala pentru Zumba și pentru alte activități fizice, gimnastică și forță. Își lasă copiii pe teren după care la sfârșitul antrenamentului copiii încă mai trebuie să aștepte după mămici pentru că ele au o capacitate mai mare de forță. Toată comunitatea din Șandra este sănătoasă și pe regim sportiv”, a mai precizat Alin Molcuț, profesor de sport.

VIDEO aici:

 

Galerie foto.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*