Politic

Cucşa: Impozit 0 pentru Horeca. Este măsura care ar putea salva industria, aflată în cădere liberă

Cucşa: Impozit 0 pentru Horeca. Este măsura care ar putea salva industria, aflată în cădere liberă

Deputatul Partidului Republican și președintele filialei Timiș, Marian Cucșa, a decis să depună, astăzi, în Parlament, un proiect de lege în acest sens după ce a citit scrisoarea deschisă transmisă de Asociația HORA către Guvern, din care a aflat că 40 de mii de societăți comerciale care au capital românesc sută la sută sunt afectate de restricțiile impuse după izbucnirea pandemiei.

Peste 400 de mii de români lucrează în domeniu HORECA. Cifra de afaceri era, în perioadele bune, de 5 miliarde de euro. Potrivit analizei făcute de HORA, situația e sumbră. Aproape jumătate din aceste firme și-au suspendat deja activitatea.

Deputatul Marian Cucșa: „Ideea legii mi-a venit după mai multe discuții cu reprezentanți din domeniu, care se zbat acum să-și țină afacerile pe linia de plutire și am inteles că le e imposibil să o facă, fără ajutor. Consider că varianta impozitului 0, impozit pe venit 0 și impozit pe angajați 0, pentru o perioadă de 3 ani, cât să își revină situația și să se repornească economia, este acea mână de ajutor de care are nevoie industria HORECA. Pentru a oferi acest real sprijin celor din domeniu, le solicit susținerea și colegilor mei din celelalte formațiuni politice.”

Conform unui sondaj comandat de HORA, în luna martie, vânzările scăzuseră cu 80%. Iar 85% dintre firme intenționau să închidă și să trimită angajații în șomaj.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*