Sănătate

Spitalul Babeş a primit prima tranșă de Remdesivir

Spitalul Babeş a primit prima tranșă de Remdesivir
Adora Beauty

Prima tranșă din antiviralul Remdesivir, medicamentul folosit pentru tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Spitalul a primit 35 de flacoane din medicamentul care se administrează pacienților cu forme medii și severe aflați în terapie intensivă. Această cantitate ajunge pentru tratamentul a șapte pacienți eligibili, anunță reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase.

“Este un prim transport. Așteptăm ca în perioada următoare să mai primim încă 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienți. Medicamentul a fost distribuit în toată țara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune în tratamentul aplicat pacienților aflați în stare gravă, în Terapie Intensivă. Noi am administrat acest medicament prima dată în luna mai unui pacient intubat și ventilat mecanic. Până acum am avut rezultate bune. Atunci, am reușit să obținem medicamentul fiind cooptați într-un studiu internațional. Acum, am primit medicamentul în baza contractului semnat și finanțat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare”, a spus managerul spitalului, Cristian Oancea, la Radio Timişoara.

Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului în luna iulie pentru a fi folosit în tratarea pacienților cu COVID-19.

România va beneficia de 25.000 de flacioane care vor ajunge în trei tranșe. Țara noastră este a doua, după Spania, în privința alocărilor europene ale acestui medicament.

Friends Arena

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*