Sănătate

Angiotomograf performant, la Spitalul Municipal din Timișoara

Angiotomograf performant, la Spitalul Municipal din Timișoara

Timișoara devine al treilea oraș din România, după București și Cluj-Napoca, unde intră, în serviciul public de sănătate, un angiotomograf în coerență optică (OCT Spectralis). Este un aparat de ultimă generație, cumpărat prin Programul de minimis, inițiat, în premieră, de Consiliul Județean Timiș.

Grație acestui angiotomograf se îmbunătățește semnificativ calitatea actului medical, iar pacienții cu probleme oftalmologice, care se adresează Spitalului Municipal din Timișoara, beneficiază de investigații amănunțite și minim invazive asupra globului ocular.

„Schema de minimis este un proiect foarte important pentru mine, pe care l-am inițiat în 2019 și, pentru că a fost un succes, am continuat și în 2020, să vindecăm sistemul de sănătate și să facem bine în unitățile sanitare din Timiș, care pot primi, fiecare, 100.000 de euro. În total, aproape 3 milioane de lei sunt prevăzute în bugetul Consiliului Județean Timiș pentru achiziţia de aparatură medicală, în spitalele din orașe și municipii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

 


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*