Cultură

Doliu la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

Doliu la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

S-a stins mult prea devreme sculptorul Marius Bacriu (1968 – 2020).

Marius Bacriu s-a născut la Sibiu în 1968, unde a urmat școala generală, apoi liceul însă pașii l-au condus spre un drum în care a creat forme estetice și conținuturi noi în lemn și piatră.

A absolvit Facultatea de Arte Plasice din Timișoara în 2004, a obținut un masterat în sculptura în 2006 și apoi doctoratul în sculptură.

A avut numeroase expoziții internaționale și naționale, a fost recompensat cu premii prestigioase pentru arta, căreia i s-a dedicat până în ultima clipă.

Din 2015 a fost angajat al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Serviciul: Cultură Tradițională iar din 2019 a fost profesor de sculptură la Școala de Arte din Timișoara, unde și-a câștigat aprecierea colegilor și a elevilor prin felul său în care știa să spună o vorbă bună oricui.

Călătoria sa pe lumea aceasta s-a frânt azi.

“Pentru noi a fost Marius, colegul și prietenul cu care străbăteam județul Timiș în căutarea ”comorilor” la Festivalul – concurs ”Lada cu zestre” dar și profesorul care își pregătea cu mare grijă expozițiile la Școala de Arte. Drum lin spre cer Marius!”, au transmis reprezentanţii Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*