ELECTORAL, Politic

Educația, o prioritate majoră pentru autoritățile din comuna Giroc/VIDEO

Educația, o prioritate majoră pentru autoritățile din comuna Giroc/VIDEO

Educația reprezintă în continuare o prioritate majoră pentru autoritățile din comuna Giroc.

Primarul Ionel Iosif Toma pune accent foarte mare pe educație, iar elevii din Giroc și Chișoda trebuie să învețe în condiții cât mai bune. Astfel, cu bani de la buget, dar și în mare parte cu fonduri europene au fost modernizate și aduse la stardarde europene creșele, școlile și liceul. “Dacă este să vorbim despre educație, a reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate majoră a tuturor mandatelor ce le-am avut până acum și a celor viitoare. Pentru că am o motivație puternică, văzând de-a lungul anilor că investiind în această zonă, în acest sector, rezultatele nu întârzie să apară. Și fac un salt la timpul de acuma, ultima medie cu care s-a intrat la Liceul din Giroc a fost aproape de 8, ceea ce ne dă speranțe că această medie va crește, iar liceul nostru va deveni unul între elitele liceelor din județul Timiș și Timișoara. Problemele cu care ne-am confruntat în sistemul educațional au fost destul de multe, însă strategiile de dezvoltare ne-au ajutat foarte mult în proiectele pe care le-am gândit la vremea respectivă și în proporție de 99% le-am pus și în practică. Orice  problemă care a apărut în acest sistem al învățământului pentru mine și pentru administrația pe care o conduc și o reprezint a fost o provocare. Provocarea aceasta a fost de fiecare dată un pas de început, care ne-a oferit și satisfacții datorită rezultatelor obținute”, a explicat Ionel Iosif Toma, primarul comnei Giroc.

Pe lista de investiții se regăsesc proiecte noi, dar și proiecte mai vechi care vor fi continuate și chiar finalizate în acest an. Se mai regăsesc sume care reprezintă cofinanțări pentru sumele atrase din fonduri europene pentru diferite proiecte.

În acest sens, a fost construit și un Centru educațional multifuncțional, în valoare de 5 milioane euro. Autoritățile locale au accesat cel mai mare proiect pe fonduri europene de reabilitare și de extindere a școlii din comuna Giroc. Astfel că au reușit să realizeze un Centru educațional multifuncțional, în valoare de 5 milioane euro. Scopul proiectului a fost de modernizare a infrastructurii existente și de extindere.

Obiectivele proiectului au fost: crearea a 19 săli de clasă, 6 laboratoare și ateliere, dar și a unei săli de sport pe o suprafață de 1.517,25 mp; crearea unei bucătării și a unei săli multifuncționale care va funcționa ca și sală de mese pentru elevi; crearea unor spații de cazare pentru elevi; crearea unor spații pentru depozitarea materialelor didactice și a unor spații administrative. Unitatea de învățământ numără în prezent peste 1.600 de elevi. “Bugetul nostru nu este unul mic, este unul bunicel. Din sumele provenite de la bugetul local nu ne-ar ajunge banii ca să facem aceste investiții și să putem munci cu adevărat și cu rezultate bune în domeniul educațional. De aceea m-am orientat spre proiecte din Uniunea Europeană și PNDL care au oferit foarte multe oportunități și pe care le-am exploatat la maximum obținând mulți bani, aproximativ 20 milioane euro în ultimul mandat, bani care au venit cu multă greutate însă au venit, nu toți, alte sume urmează să vină, altele sunt implementate și recepționate. Acest sprijin acordat de UE impune respectarea anumitor reguli, dar și rigori financiare. De la începutul accesării acestor fonduri, de la scrierea proiectelor și până la recepția finală este un consum de energie enorm și toți factorii de răspundere și-au adus o contribuție deosebită într-o maximă seriozitate”, a mai precizat edilul comunei Giroc, Ionel Iosif Toma.

VIDEO:

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*