Politic

Voichiţa Lăzureanu, candidatul PSD la Primăria Timişoara

Voichiţa Lăzureanu, candidatul PSD la Primăria Timişoara

Biroul Permanent Județean al PSD Timiș a decis astăzi în unanimitate să valideze candidatura la Primăria Timișoarei a Voichiței Lăzureanu, o persoană cu reputație impecabilă, medic de excepție, un redutabil participant la bătălia pentru fotoliul de șef al administrației. Este pentru prima dată în istoria PSD Timiș şi pentru prima dată în istoria Timişoarei când avem o femeie candidat, cu şanse reale de victorie.

Voichița Lăzureanu este născută în Timișoara într-o familie de medici. Are educație germană, fiind absolventă a Liceului Lenau, este medic primar boli infecțioase, este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie și a fost managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, considerat cel mai eficient spital din România în lupta cu virusul Covid-19. Din această poziție s-a remarcat ca un adevărat lider, după ce a condus cu mână de fier și cu rezultate excepționale unitatea medicală de referință în România, în lupta cu pandemia de coronavirus.

În Primăria Municipiului Timișoara, Voichița Lăzureanu va aduce exact ceea ce lipsește unei administrații performante. Dintre însușirile care o definesc profesional și personal putem aminti: managerul de excepție care se bazează pe echipă, principii și plan; doctorul care te întreabă ce te doare și apoi găsește soluția la problema ta; femeia care știe exact cum să aibă grijă de cei dragi și de casă, cu răbdare, calm și empatie.

„Sunt un om onest, cu o educație sănătoasă, trecut prin școli, realizat prin muncă, împlinit în plan profesional și binecuvântat în plan personal. Consider că am o misiune importantă: aceea de a fi alături de oameni și de a-i face bine.

Am primit propunerea colegilor mei de la PSD cu entuziasm și cu mulțumirea că primesc recunoaștere pentru munca și efortul depuse de-a lungul anilor, dar în special pentru perioada cât am coordonat Spitalul Victor Babeș, un loc de care mă leagă multe în această viață.

La Babeș am luat decizia de a-mi împlini destinul și de a urma profesia de medic, inspirându-mă de la mama. La Babeș mi-am dorit să lucrez, pentru că mă pasionează specializarea Boli Infecțioase. La Babeș am ajuns manager și mi-am îndeplinit misiunea de lider al unei echipe excepționale. Și, tot la Babeș, am realizat că oricât de bun ai fi, vine o vreme când altcineva îți ia locul.

Chiar dacă am avut parte de suișuri și coborâșuri, așa cum se întâmplă în viața oricui, profesional sunt împlinită. În spital îmi îndeplinesc misiunea cu devotament și am o satisfacție deosebită în munca mea de la Universitatea de Medicină și Farmacie. Acolo, pot să transmit noilor generații de medici multe din cunoștințele acumulate prin mii de ore de studiu și muncă în spital. E o plăcere să fac asta din poziția de conferențiar universitar.

În viață, momentul potrivit nu este întotdeauna când vrei tu ci este atunci când trebuie. Am învățat asta cu răbdare atunci când mă pregăteam să devin mamă, într-o o perioadă plină de provocări dar împlinită la vârsta de 35 de ani, atunci când le-am născut pe minunatele mele fete.

Iar candidatura la Primăria Timișoara vine într-un moment probabil pregătit de soartă care vrea să-mi arate că pot mai mult și pot mai bine și mai am ceva important de făcut cu viața mea. Am reflectat la decizia mea, m-am sfătuit cu familia, am discutat cu colegii mei și am concluzionat că vreau să fac acest pas, vreau să-mi pun energia în slujba oamenilor mai mult decât am făcut-o deja și vreau să câștig Primăria Timișoara.

Am curajul să intru în bătălia electorală și nu am nici cea mai mică intenție să mă folosesc de avantajul de a fi singura femeie între mulți candidați-bărbați. În spital, în lupta pentru salvarea unei vieți, acoperit de mască și de echipamente de protecție, contează doar pregătirea, dedicarea și inima. Așa și în lupta pentru Primăria Timișoara. Mă bazez pe susținerea voastră!”, a transmis Voichiţa Lăzureanu.

„Nominalizarea Voichiței Lăzureanu pentru candidatura la Primăria Timișoara este un gest de emancipare pentru PSD Timiș, unul dintre multele pe care le veți mai vedea de acum încolo. Chiar suntem deciși să arătăm că modul de a face politică s-a schimbat. Este pentru prima dată când nominalizăm o femeie pentru această poziție. Am un mare respect pentru colega noastră și cred în șansa ei de a obține voturile necesare pentru a deveni primarul Timișoarei. Să nu uităm că suntem în orașul premierelor și poate e momentul ca acesta să mai bifeze o premieră: primul primar femeie din istoria lui. Ce zici, Timișoara? Mergi cu Voichița Lăzureanu?”, este mesajul transmis de către liderul PSD Timiş, Alfred Simonis.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*