Administrație

Robu anunţă că strângerea de semnături pentru alegeri se face doar cu avizul DSP

Robu anunţă că strângerea de semnături pentru alegeri se face doar cu avizul DSP

Primarului municipiului Timișoara a transmis, prin intermediul Facebook, că, pentru a nu pune în pericol sănătatea unor oameni nevinovați, a dispus ca pentru orice solicitare venită de la partidele politice sau de la candidați independenți, pentru instalarea în oraș a unor standuri de strângere de semnături -mese, corturi etc-, să se dea aprobare imediat, dar să se menționeze că aprobarea poate fi folosită doar cu aviz favorabil din partea DSP.

„Având în vedere specificitatea perioadei pe care o traversăm:

(1) pe de o parte, e o perioadă preelectorală, cu acțiuni specifice ei -strângere de semnături etc.-,

(2) pe de altă parte, e o perioadă de pandemie, cu stare de alertă instituită pe cale de consecință-,

din dorința de a nu greși și, prin greșeli, să ajungem, cumva, să punem în pericol sau chiar să afectăm sănătatea unor oameni nevinovați, am dispus ca pentru orice solicitare venită de la partidele politice sau de la candidați independenți, pentru instalarea în oraș a unor standuri de strângere de semnături -mese, corturi etc-, să se dea aprobare imediat, dar să se menționeze că aprobarea poate fi folosită doar cu aviz favorabil din partea DSP.

Urmare a acestei dispoziții, un partid a procedat ca atare -Partidul Verde din Timișoara- și a obținut din partea DSP avizul pe care îl puteți vedea în poza 1.

Un alt partid, al cărui candidat se zbate cu disperare să mă determine să-i pronunț numele, pomenindu-mă zi de zi (negativ, evident 😂😂) -atenție: zi de zi, la modul absolut, în sensul cel mai propriu!-, a ales să nu solicite avizul DSP, ci să se victimizeze că Primăria îi pune “bețe-n roate”. Incredibil până unde poate merge tupeul! Minciună ordinară, evident, ca și cea care cu cca un an în urmă a fost promovată cu atâta osârdie printre timișoreni și chiar la nivel național, devoalată de însăși filmarea sa -a partidului în cauză-, filmare ce încă poate fi văzută de oricine pe youtube, că într-o altă împrejurare eu aș fi cerut Poliției Locale să-l sancționeze, când de fapt se vede și aude limpede în acea înregistrare că polițiștii au vrut să-i aplice o amendă, iar eu, aflat pur întâmplător în zonă, la plimbare cu soția, observând asta, am intervenit ÎN FAVOAREA acelui partid, spunându-le polițiștilor: “Stop, ce faceți, pentru așa ceva nu se dă amendă, dați-le un avertisment doar!”.

Dar, nu-i nimic, asta e! Acesta-i “noul mod” de a face politică, aceștia sunt “oamenii noi”! Eu nu voi intra niciodată în polemici cu astfel de oameni! Și sunt convins că și în privința lor, e valabil celebrul vers al Marelui Nostru Poet Mihai Eminescu -om “vechi” și acesta, ca noi, cei mulți din țara asta, de toate vârstele, inclusiv mulți-mulți, foarte mulți tineri, “vechi” prin prisma valorilor ce ne ghidează în viață!-: “Ce e val ca valul trece”. Și trece tocmai pentru că tinerii care cu sufletul curat chiar și-au pus speranțe într-un “altceva”, se lămuresc pe zi ce trece că cineva i-a amăgit, a profitat de buna lor credință, de aspirația lor legitimă la un mai bine, a profitat în interese personale sau de grupuri -unele inclusiv oculte!-, interese total străine idealurilor lor!

Revenind: având în vedere avizul dat de DSP solicitării Partidului Verde, noi, de pe poziția noastră fobică la adresa birocrației și pierderii de timp în general, extrapolăm valabilitatea acelui aviz, conex tuturor solicitărilor, atât deja depuse la Primărie, cât și viitoare, ale tuturor celorlalte partide și îl considerăm Anexă implicită la aprobarea PMT.

Precizez că am dat dispoziții ca aprobarea PMT să fie acordată chiar în ziua solicitării, dacă aceasta s-a făcut până la ora 12.00, respectiv în ziua următoare, dacă solicitarea s-a făcut după ora 12.00. Asta pentru că noi ne tratăm competitorii, inclusiv pe cei ce nu ne respectă, cu spirit sportiv, de desăvârșit fairplay!”, a transmis Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*