Sănătate

DSP despre aparatele de aer condiționat: Ideal ar fi să nu le folosim

DSP despre aparatele de aer condiționat: Ideal ar fi să nu le folosim

Aparatele de aer condiționat ar putea să amplifice riscul de contaminare cu coronavirus, din cauza recirculării aerului prin încăperi.

Deși este foarte cald, recomandarea este să evităm folosirea aerului condiționat sau să purtăm măști de protecție mai ales în încăperile mici cu mai multe persoane.

„Se pare că aerul condiționat este un factor de risc, dar sigur că există anumite situații, chiar și în spitale unde oamenii sunt într-o stare destul de gravă și au probleme de respirație, e greu să îi ții la căldurile care sunt acum, dar sigur dacă există protecția asigurată este normal să folosim și aerul condiționat. Să evităm aglomerarea în încăperi și cât posibil să ținem masca într-o încăpere care este mai mică sau e aer condiționat. Ideal ar fi să nu îl folosim”, a spus șefa Secției Epidemiologie din cadrul Institutului de Sănătate Publică Timișoara, Grațiana Chicin, la Radio Timişoara.

De asemenea, epidemiologul face un nou apel către cetățeni să încurajeze purtarea măștilor în spațiile aglomerate și să atragă atenția asupra normelor de distanțare și de igienă persoanelor care uită să le respecte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*