Social

Razie în Timiş! Peste 100 de firme au fost verificate pentru a vedea dacă se respectă normele anti-covid

Razie în Timiş! Peste 100 de firme au fost verificate pentru a vedea dacă se respectă normele anti-covid

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza localităţilor din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 29 iulie, la nivelul județului Timiș au fost verificate 109 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

“Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare”, au transmis reprezentanţii Prefecturii.

La TELVERDE 0800800165 au fost primite până în prezent 67 de sesizări, din care 2 în ultimele 24 de ore cu privire la nerespectarea măsurilor de purtare a măștii de protecție, la un supermarket și o unitate de alimentație publică. În urma verificărilor s-a confirmat sesizarea de la unitatea de alimentație publică și au fost aplicate 2 amenzi de 500 de lei și 4 avertismente.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*