Sănătate

Trei asistente şi o infirmieră de la Odobescu, infectate cu Covid-19

Trei asistente şi o infirmieră de la Odobescu, infectate cu Covid-19

La Maternitatea Odobescu, ce aparține de Spitalul Municipal din Timișoara, au apărut din nou cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului medical.

Este vorba despre patru cadre medicale, trei asistente și o infirmieră, care au fost depistate cu COVID-19.

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, a declarat, la Digi24, că o singură asistentă are simptome, iar celelalte sunt asimptomatice.

“Sunt patru cadre medicale care fac parte din blocul operator de la secţia de Ginecologie. Au fost depistate ca fiind pozitive la coronavirus, una dintre ele anunțase, încă din timpul weekend-ului, pe medicul coordonator al blocului operator că are simptome specifice de COVID-19 și domnia sa a luat decizia corectă de le izola pe toate cele 18 persoane cadre medicale medii care lucrau acolo. Pe toate le-am testat, patru dintre ele sunt pozitive, restul au fost negative și vom repeta testul la sfârșitul acestei săptămâni”, a declarat Daniel Malița.

Acum, blocul operator funcționează la capacitate redusă, doar pe urgențe. În primăvară, la Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost un adevărat focar, cu peste 25 de paciente și cadre medicale pozitive.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*