Social

Aproape 150 de obiective din judeţul Arad, verificate dacă respectă normele sanitare

Aproape 150 de obiective din judeţul Arad, verificate dacă respectă normele sanitare

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 207 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 113 internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 92 sunt la domiciliu sau externate.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 25 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 143  obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 224 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 173 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de 138 societăți comerciale sau PFA.

A fost înregistrat un apel la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea unui caz de nerespectare a masurilor de protecție sanitară sau individuală.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 57 sancțiuni contravenționale, din  care 34 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 12.000 lei), respectiv două aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite restricții (avertismente) și 21 pentru încălcări ale legii 61/1991 in context COVID (valoare totală amenzi 17.600 lei).

Foto: arhivă

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*